Persbericht

XEROX INTRODUCEERT 'NO EXCUSES' WORKGROUP A4 KLEURENPRINTERS

Single Pass technologie brengt betaalbaar, hoge kwaliteit kleurprinten binnen ieders bereik

Amstelveen, 8 mei 2002 " Volgens Xerox zijn er sinds de introductie van haar twee single pass workgroup kleurenprinters ~No Excuses⤮ meer voor zakelijke gebruikers om niet over te schakelen naar kleurprinten. Zowel de Xerox Phaser® 8200 single pass solid ink kleurenprinter als de Xerox Phaser® 6200 single pass laser kleurenprinter zijn ontwikkeld op basis van Xerox⤮ vooruitstrevende en bewezen single pass technologie. De printers combineren prestaties, gebruiksgemak en betrouwbaarheid tegen een dusdanig aantrekkelijk prijsniveau, dat er volgens Xerox nauwelijks belemmeringen meer zijn om over te gaan tot kleurprinten. Xerox kan inmiddels al bogen op acht jaren ervaring en kennis op het gebied van single pass technologie.

"Xerox is absolute koploper op het gebied van single pass kleurprinten en was ook als eerste op de markt met deze technologische voorsprong", weet Rod Rodericks, vice president en general manager van Xerox Office Europe. "De betaalbaarheid en prestaties van de Phaser 8200 solid ink kleurenprinter en die van de Phaser 6200 laser kleurenprinter zullen bijdragen aan de verdere uitbouw van Xerox⤮ toonaangevende rol in de brede acceptatie van kleurgebruik", aldus Rodericks.

Phaser 8200
De prijsstelling van ' 2.070,-- excl. btw voor de basisconfiguratie van de Phaser 8200 (' 2.530,-- voor de netwerkversie) betekent een doorbraak als het gaat om het bieden van zeer concurrerende ~prijs per pagina kleurprinten⤮. Ook kan hij de concurrentie aan met monochrome printers met zijn lage kosten per pagina bij mono printen. De printer beschikt over een krachtige 300 MHz processor die garant staat voor printen van de eerste pagina na slechts 9 seconden, een printsnelheid van 16 pagina⤮s per minuut (ppm) in de ~fast colour mode⤮ en van 10 ppm in de ~standaard mode⤮. Daarnaast is de Phaser 8200 zeer eenvoudig te installeren en biedt hij een groot gebruiksgemak waarmee wordt ingespeeld op de algemene gebruikerswensen.

De Phaser 8200 levert kwaliteitsafdrukken op diverse materiaalsoorten en is mede daardoor zeer geschikt voor gebruik in kantooromgevingen. Deze printer gebruikt de unieke Phaser® 8200 ColorStix® Solid Ink die zo is gevormd dat vergissingen bij het verwisselen zijn uitgesloten.

Phaser 6200
De Phaser 6200 kost in zijn basisuitvoering ' 2.900,-- excl. btw tegen ' 3.360,-- in de netwerkconfiguratie. Deze single pass laser kleurenprinter helpt de kantoorgebruikers bij het leveren van beter werk door het bieden van hoge kwaliteit kleurafdrukken en prestaties. De ingebouwde 500 MHz processor, 16 ppm met een resolutie van 2.400 dpi en de veelzijdigheid in de verwerking van printmaterialen, maken de Phaser 6200 tot een uitermate geschikte machine voor kleurtoepassing. Dankzij het ontwerp en de ingebouwde tijdsbesparende intelligentie is de Phaser 6200 een van de meest gebruiksvriendelijke printers op de markt.

De Phaser 6200 heeft minder verbruiksmaterialen dan de doorsnee laserprinters en samen met de simpele papierdoorvoer zorgt dat voor een hoge betrouwbaarheid. De printer komt met intelligente software en een interactieve print driver die de ~real-time⤮ printerstatus aangeeft, alsmede met de Phaser Installer voor een ~one click⤮ netwerkinstallatie en de PhaserSMART" Virtual Help Desk.

Beide printers zijn uitgevoerd met de CentreWare IS embedded webserver voor een superieur printerbeheer en met PrintingScout, een softwaretool dat ogenblikkelijk een helpvenster op het computerscherm van de gebruiker activeert wanneer de printer aandacht behoeft.

De Phaser 8200 en de Phaser 6200 zijn inclusief een jaar onsite garantie. Xerox biedt tevens telefonische en online klantenondersteuning. Beide printers zijn per direct wereldwijd leverbaar via resellers.

Over Xerox Europe
Xerox Europe is de Europese organisatie voor de verkoop en levering van producten, oplossingen en diensten van Xerox Corporation, die op de wereldranglijst van ICT-bedrijven een zesde positie inneemt. Xerox streeft naar de wereldwijd leidende positie op het gebied van document management, met oplossingen die een brug slaan tussen de wereld van het papier en de digitale wereld, en die de kantoorproductiviteit mede verhogen door het delen van kennis.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en geavanceerde R&D centra in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox", The Document Company en het digitale X" zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.

Meer informatie is te vinden op internet: www.xerox.com/officeprinting

Deel: ' Xerox introduceert 'no excuses' workgroup a4 kleurenprinters '
Lees ook