Persbericht

Xerox introduceert RemotePrinter

Bestanden met een muisklik naar de repro of de drukkerij

Amstelveen, 14 maart 2003 -- Xerox heeft een nieuwe oplossing die het eenvoudig maakt printopdrachten naar de huisdrukkerij of het grafimedia-bedrijf te zenden: Xerox RemotePrinter. Dit programma zorgt ervoor dat de kans op fouten minimaal is, terwijl er voor de gebruiker op de eigen pc maar heel weinig verandert. Bij de te selecteren printers wordt de keus voor RemotePrinter toegevoegd, alsof het een nieuwe printer is. Kiest de gebruiker deze dan verschijnt een eenvoudig in te vullen elektronisch formulier: de jobticket. Na het invullen hiervan gaat de opdracht met een druk op de knop via netwerk of internet digitaal naar de huisdrukkerij of het grafimedia-bedrijf.

Xerox RemotePrinter is volledig PDF-gebaseerd. Groot voordeel van deze open standaard is dat de huisdrukkerij of het grafimedia-bedrijf niet hoeft te beschikken over het programma waarmee het bestand is vervaardigd. Bovendien kunnen er geen fouten meer insluipen: het bestand wordt exact zo geprint als de gebruiker het heeft bedoeld.

Xerox RemotePrinter is een Windows-programma en bestaat uit twee delen: de eindgebruiker krijgt de beschikking over de Xerox RemotePrinter Driver, bij de huisdrukkerij of het grafimedia-bedrijf wordt de Xerox RemotePrinter Server geïnstalleerd.

Xerox RemotePrinter Driver
Xerox RemotePrinter Driver gedraagt zich als een virtuele printer. Om een bestand naar de repro of het grafimedia-bedrijf te sturen print de gebruiker vanuit de toepassing naar de Xerox RemotePrinter Driver alsof het bestand op een lokale printer wordt afgedrukt. In de digitale opdrachtbon dient de gebruiker informatie in te vullen over het afdrukken, afwerken en afleveren van het bestand. Tevens kan de gebruiker vanuit de opdrachtbon de opdracht bekijken exact zoals deze op de (huis)drukkerij aankomt.
De driver is volledig aan te passen en gratis te verspreiden. De operator op de repro kan specifieke opdrachtbonnen maken voor individuen of groepen van gebruikers. Via Xerox RemotePrinter Driver worden documenten automatisch via het netwerk of via internet direct naar de repro of drukkerij verzonden.

Xerox RemotePrinter Server
In de huisdrukkerij of het grafimedia-bedrijf verzamelt de Xerox RemotePrinter Server de documenten van een onbeperkt aantal eindgebruikers. Documenten worden omgezet in Adobe PDF. De operator kan daardoor het document op het beeldscherm bekijken alvorens met afdrukken te beginnen. Een document is geheel of gedeeltelijk af te drukken, eventueel op verschillende printers tegelijk. Dit alles zonder dat de applicatie aanwezig is die de eindgebruiker heeft toegepast. Het reprobedrijf hoeft die applicaties niet in huis te hebben, en door de eindgebruiker toegepaste lettertypes vormen geen probleem meer.
Opdrachten die binnenkomen voor vermenigvuldiging zijn via de digitale opdrachtbon altijd voorzien van alle benodigde informatie voor verwerking van de order. De digitale verzending van de bestanden verloopt helemaal automatisch en probleemloos.

Over Xerox RemotePrinter
Xerox RemotePrinter draait onder diverse Windows-varianten vanaf Windows 98, en vraagt tenminste een Pentium 450 MHz-processor en 64 Mb RAM (128 Mb voor XP). Aanbevolen wordt 500 Mb vrije schijfruimte. Verder is een netwerk- of internetverbinding noodzaak, met tenminste Microsoft Internet Explorer 4.
Xerox RemotePrinter maakt deel uit van de Xerox DocuTech 2000-serie producten en is per direct leverbaar.

Over Xerox Europe
Xerox Europe, de Europese organisatie van Xerox Corporation, levert een uitgebreide range aan Xerox producten, oplossingen en diensten, alsmede bijbehorende supplies en software. Het aanbod is met name gericht op een drietal marktsegmenten: kantoren van klein tot groot, de markt voor productieprinten en grafische omgevingen, alsmede dienstverlening, met inbegrip van advisering, systeemontwikkeling/­management en document outsourcing.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en een geavanceerd R&D centrum in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox Europe is te vinden op www.xerox.com.

Xerox, The Document Company en het digitale X zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---

Deel: ' Xerox introduceert RemotePrinter voor PDF bestanden '
Lees ook