Persbericht

Combinatie Exchange Server, Compaq Work Expeditor en Xerox Document Centres: Xerox sluit partnerships met Microsoft en Compaq

Amstelveen, 1 juni 1999 ­ Microsoft en Xerox zijn een partnership aangegaan gericht op het versnellen en vereenvoudigen van het delen van kennis in de kantooromgeving. De samenwerking brengt Microsoft's visie op het 'digitale zenuwstelsel' en Xerox' visie op de overbrugging van het gat tussen papier en digitaal bij elkaar. De twee ondernemingen zullen hun wederzijdse kennis en technologie gezamenlijk inzetten voor de ontwikkeling van oplossingen voor communicatie en samenwerking, gebaseerd op het Microsoft Windows NT Embedded besturingssysteem, Microsoft Exchange Server en de Xerox Document Centre systemen. Het eerste resultaat van de samenwerking is een oplossing voor het bij elkaar brengen van papieren en digitale informatie. Door middel van integratie van MS Exchange Server en de Xerox Document Centre systemen kunnen gebruikers documenten nu direct in MS Exchange Server scannen. De documenten kunnen vervolgens lokaal worden gedeeld door een team of wereldwijd worden verspreid door middel van Exchange Public Folders.

Overeenkomst met Compaq
Xerox sloot ook een overeenkomst met Compaq, een van 's werelds grootste resellers van Microsoft netwerksoftware en producent en leverancier van Work Expeditor, op Microsoft Exchange gebaseerde work-management software. Compaq en Xerox zullen samen software ontwikkelen die het mogelijk maakt op Document Centres gescande informatie direct in te voeren in door Compaq Work Expeditor gedefinieerde werk- en documentprocessen. Deze electronische documenten en aanhangende functionaliteit zullen vervolgens voor gebruikers beschikbaar zijn via Microsoft Outlook.

NT als besturing voor komende Document Centres
Xerox heeft Windows NT Embedded 4.0 in licentie genomen als het besturingssysteem voor een komende generatie Document Centres, waardoor Microsoft haar Windows NT besturingssysteem kan uitbreiden naar een nieuwe categorie producten. Windows NT 4.0 biedt Xerox een open, snel en economisch besturingssysteem voor het ontwikkelen van interoperabiliteit en toegevoegde functionaliteit in de op dit moment in ontwikkeling zijnde generatie Document Centres. Gebruikers profiteren van een betere integratie van het Xerox Document Centre platform in de Microsoft omgeving, waardoor nieuwe applicaties sneller en goedkoper kunnen worden geïntroduceerd. De Document Centres worden geleverd in een groot aantal modellen en configuraties en vertegenwoordigen de kern van Xerox' visie op het digitale kantoor: de systemen integreren scannen, faxen, printen en kopiëren en vormen een verzamel- en toegangspunt voor documenten in het netwerk.

Op haar beurt heeft Microsoft een door Xerox in het Palo Alto Research Centre ontwikkelde technologie in licentie genomen. Het gaat om WebForager, een gebruikersinterface waarmee internetgebruikers net zo makkelijk door de virtuele pagina's op het web bladeren als door een boek. De technologie zal worden toegepast binnen Microsoft's huidige onderzoeksprogramma op het gebied van 3-D gebruikersinterfaces.

Xerox Connect: Microsoft Enterprise Alliance Partner Xerox Connect, Xerox' netwerkserviceorganisatie, werd door Microsoft gecertificeerd tot Microsoft Enterprise Alliance Partner. Xerox Connect onderstreept hiermee haar streven naar verdere hoogwaardige dienstverlening in IT consultancy, applicatieontwikkeling en implementatieservices voor Microsoft producten. Xerox Connect beschikt over een groot aantal medewerkers met de Microsoft Certified Professional status en richt zich daarmee onder meer op de ondersteuning van Microsoft BackOffice producten. De nieuwe MS Exchange/Document Centre oplossing zal bijzondere aandacht krijgen.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket document outsourcing diensten, op het gebied van documentproductie, documentbeheer, workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1998 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 19,4 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (marketingorganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.600 mensen werkzaam.
___________________________________________________________________________

Deel: ' Xerox sluit partnerships met Microsoft en Compaq '
Lees ook