Op drie na grootste aantal patenten in Verenigde Staten:

Xerox verwerft meer dan 1000 patenten in 1998

Amstelveen, 29 januari 1999
In 1998 resulteerde het werk van Xerox' onderzoekers in meer dan 1000 patenten: een gemiddelde van ruim vier patenten per werkdag. Dat is 32% meer dan in 1997 en het op drie na grootste aantal patenten voor een Amerikaanse organisatie. Het exacte aantal patenten dat Xerox Corporation en Fuji Xerox in 1998 samen kregen toegewezen was 1046.

US $ 1,7 miljard voor R&D
"Dit hoge aantal patenten onderstreept Xerox' ambities als technologisch innovator en is een compliment voor de honderden wetenschappers en onderzoekers die wereldwijd voor Xerox werken", aldus Richard Thoman, president en chief operating officer bij Xerox. Voormalig IBM-topman Thoman kwam in 1997 bij Xerox aan boord en heeft onder meer technologie- en productontwikkeling in zijn portefeuille. Hij is in belangrijke mate verantwoordelijk voor de hernieuwde focus op het verwerven van patenten en licenties bij Xerox. In 1997 investeerde Xerox meer dan 1,7 miljard dollar in research & development.

Xerox en Fuji Xerox hebben een overeenkomst waarbij verworven patenten als gemeenschappelijk bezit worden beschouwd. Met de ruim 1000 patenten in 1998, 769 door Xerox, 277 door Fuji Xerox, overtreft Xerox andere grote technologische vernieuwers zoals Lucent Technologies, Hewlett-Packard, General Electric, Intel en Microsoft. Wereldwijd is Xerox nu de op twaalf na grootste onderneming wat betreft verworven patenten.

The Document Company Xerox
The Document Company Xerox is wereldwijd marktleider in producten, systemen, services en supplies voor document processing en document management. Naast toonaangevende copiers, printers - zowel zwart/wit als (steun)kleur - en multifunctionele apparatuur biedt Xerox een breed pakket document outsourcing diensten, op het gebied van documentproductie, documentbeheer, workflow, netwerken en ondersteuning. Als technologisch solutions provider voor de kantoor-, productie- en service-omgeving is Xerox actief in meer dan 130 landen. Xerox realiseerde in 1997 met haar kernactiviteit document processing wereldwijd (exclusief Japan) een omzet van US $ 18,2 miljard. Bij de Nederlandse vestigingen van Xerox in Amstelveen (hoofdkantoor), Zeist (marketingorganisatie) en Venray (productie, recycling en Europees logistiek centrum) zijn in totaal meer dan 3.600 mensen werkzaam.

Deel: ' Xerox verwerft meer dan 1000 patenten in 1998 '
Lees ook