Ingezonden persbericht

PERSBERICHT:

XO Communications Europe zelfstandig verder

Almere, 18 juni 2002 - XO Communications Europe, de Europese dochter van de Amerikaanse communicatiedienstverlener XO Communications, is per februari 2002 door het moederbedrijf verkocht aan een niet-beursgenoteerde Europese onderneming. Over de voorwaarden van de verkoop worden geen nadere mededelingen gedaan.

De verkoop is inclusief de zakelijke en netwerkfaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. In deze landen biedt XO een pakket van zakelijke-internetcommunicatiediensten aan, waaronder ADSL, VPN, internettoegang, hosting en managed network & security-services en
-oplossingen.

Laurence Blackall is nu bestuursvoorzitter van XO Communications Europe. Blackall was medeoprichter van de Internet Technology Group, een zakelijke ISP in het Verenigd Koninkrijk. Dit bedrijf werd in januari 2000 verkocht aan Concentric Network Corporation. Concentric werd vervolgens overgenomen door de Amerikaanse carrier Nextlink. Beide bedrijven gingen verder onder de naam XO Communications.

Tevens heeft Peter Dubens een managementfunctie bij het nieuwe bedrijf aanvaard. Dubens heeft een ruime ervaring in het starten en ontwikkelen van bedrijven. Hij is verder directeur van drie beursgenoteerde bedrijven in Engeland en medeoprichter van een Europese beheermaatschappij voor technologie-hedge-fondsen.

XO Communications Europe gaat onafhankelijk van het Amerikaanse moederbedrijf verder en behoudt het bestaande managementteam. Door de nieuwe eigenaar wordt toegang verkregen tot nieuwe middelen om de verdere ontwikkeling te ondersteunen.

Het bedrijf gaat voorlopig door onder de naam XO Communications Europe. Binnenkort zal een nieuwe corporate identity gepresenteerd worden. Door de verzelfstandiging van de Europese activiteiten staat XO Communications Europe volledig buiten de Chapter 11-aanvraag van het Amerikaanse XO Communications. Het Amerikaanse XO Communications diende deze aanvraag in om haar financiële structuur ingrijpend te reorganiseren.

"Door de volledige verzelfstandiging van XO Communications Europe in februari 2002 worden de mogelijkheden om onze klanten in Europa te bedienen, sterk verbreed", zegt Erik van Laar, algemeen directeur van XO Communications Europe in Nederland. "Deze nieuwe start betekent voor ons dat we slagvaardiger en flexibeler kunnen opereren in de zakelijke- telecommunicatie- en datamarkt, waarbij we ons in Nederland vooral richten op het midden- en kleinbedrijf. Wij weten ons daarin gesteund door verschillende onderzoeken die uitgewezen hebben dat XO Communications Europe over een netwerk beschikt, dat snel en betrouwbaar is."

###

XO Communications Europe
XO Communications B.V. is specialist op het gebied van snelle datacommunicatieverbindingen en internettoegang voor kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf richt zich op die sectoren in de markt, waar snelle datacommunicatie tussen bedrijven, klanten, partners en leveranciers centraal staat. XO Communications biedt een breed portfolio van diensten, variërend van inbelverbindingen, DSL en Leased Lines tot en met Webhosting, Colocatie en complete IP VPN-oplossingen. Het bedrijf beschikt over een betrouwbaar en flexibel transatlantisch netwerk. XO Communications onderscheidt zich door korte lijnen, een persoonlijke benadering en optimale service.

Deel: ' XO Communications Europe zelfstandig verder '
Lees ook