Yannick de Jager maakt zich hard voor duurzaamheid


7-voudig Nederlands kampioen surfen benadert Energy Guards met plan voor de Haagse kust.

Den Haag, 20130417 -- Yannick de Jager zet zich in voor een duurzame, Haagse kustlijn. Duurzaamheid en zelfvoorziening zijn door technologische ontwikkelingen ook voor strandtenten mogelijk geworden. Verduurzaming is een lang proces, Yannick wil met de strandtent eigenaren de eerste stap richting een duurzame kustlijn zetten.

Yannick maakt zich al langer hard voor een schone en duurzame kustlijn. Zijn leven lang ligt hij al in de Noordzee, een plek die hem zeer dierbaar is. De Noordzee dreigt steeds vervuilder te worden en dit gaat de 7-voudig kampioen aan het hart. Hij zag vanuit zee de vele strandtenten en verbaasde zich erover, dat deze nog geen gebruik maken van zonne-energie. “Energy Guards en ik hebben elkaar de hand gedrukt en afgesproken dat we de wereld gaan verduurzamen, stap voor stap”.

De eerste stap het is het verduurzamen van de Haagse kustlijn. Energy Guards heeft inmiddels de Buena Vista Beach Club in Scheveningen van zonnepanelen en een groen dak voorzien en de verwachting is dat er nog vele, zo niet alle strandtenten volgen. Zelf energie opwekken is al heel lang geen idealistische manier van denken. De terug verdientijd van zonnepanelen is inmiddels 8 tot 10 jaar, wat resulteert in een rendement van minimaal 10%. Voor de strandtent eigenaren, ondernemers in hart en nieren, is dit een zeer rendabele investering. Het idee van Yannick wordt daarom ook overal hartelijk ontvangen. Wat de aanpak van Energy Guards onderscheidend maakt is de combinatie van zonnepanelen en een groen dak. Waar het kan plaatst Energy Guards de panelen boven een groen dak, de koelere omgevingstemperatuur vergroot het rendement. Yannick hoopt in de toekomst te kunnen blijven genieten van zijn geliefde Noordzee in combinatie met duurzame strandtenten.


Deel: ' Yannick de Jager maakt zich hard voor duurzaamheid '
Lees ook