Yes-R vol Spanning op Loting WK Nederland


Wie treft wereldkampioen Egypte in de poule?

Amsterdam, 20150522 -- Ruim 300 voetballers en voetballiefhebbers zitten dinsdag 26 mei om 20.30 uur in de theaterzaal van het Royal Tropical Institute in Amsterdam, beter bekend als het Tropenmuseum. Het zijn de vertegenwoordigers van de 34 heren- en 9 damesteams die deelnemen aan het WK Nederland 2015, het multiculturele voetbalfestival dat 13 en 14 juni Amsterdam weer zal kleuren. De spanning is te snijden! Want niemand wil natuurlijk in de poule zitten bij de huidige wereldkampioen Egypte, met Yes-R als aanvoerder.

Bij de dames zal het Nederlands elftal de titel proberen te prolongeren. Een kleine selectie van de landenteams die dit jaar deelnemen: Marokko, Colombia, Portugal, Suriname, Pakistan, Ecuador, Ghana, Turkije, Tunesië, Armenië, Griekenland en natuurlijk Nederland.

Eerdere jaren werd de loting verzorgd door een willekeur aan BN’ers zoals Frits Barend, Najib Amhali, Roelof Luinge en Louis van Gaal. Wie de loting dit jaar zal verzorgen is nog niet bekend gemaakt.

De heren spelen in 2 klassen, met het niveau als verschil. De World Cup is het hoge niveau, in de World League komen de iets mindere teams uit. De plaatsing hiervan geschiedt op basis van de WK Nederland Ranglijst. Onze ranglijst is samengesteld aan de hand van de resultaten vanaf 2009. Punten worden hier geheel transparant toebedeeld.” Geeft toernooidirecteur Vadym Zellner te kennen, refererend naar de  minder transparante FIFA ranglijst.

Respect is één van de belangrijkste pijlers van het WK Nederland. Vorig jaar speelde er bij de dames een gelegenheidsteam mee, dit team bestond louter uit lesbische en biseksuele dames. Hiermee werd duidelijk gemaakt dat respect verder gaat dan leeftijd of culturele achtergrond. Ook sekse en seksuele voorkeur verdienen respect. Iedereen is welkom op het WK Nederland.

Op 13 en 14 juni strijden de heren- en damesteams op Sportpark Middenmeer om de eer én titel; Wereldkampioen van Nederland, Een titel die maar op één plaats echt wordt gehaald: in Amsterdam. 

Klik hier voor een impressie van het WK Nederland.


Deel: ' Yes-R vol Spanning op Loting WK Nederland '
Lees ook