YMCA-er wint UPC award voor vrijwilligerswerk


Vijf kinderen op zomerkamp van prijzengeld

SCHIPHOL RIJK, 20090317 -- Duizend euro voor de kinderkampen van de YMCA. Dat heeft vrijwilliger Henk Korpershoek gewonnen bij een competitie van zijn werkgever UPC. Met dit geldbedrag kunnen vijf kinderen op zomerkamp, die anders vanwege financile problemen niet op vakantie zouden gaan. Korpershoek behaalde een gedeelde derde plaats bij de `In Heroes Award'. De prijs wordt op donderdag 19 maart uitgereikt op de UPC-locatie in Schiphol Rijk.

Korpershoek viel in de prijzen, omdat UPC onder de indruk is van de impact van zijn vrijwilligerswerk op de maatschappij en van zijn lange staat van dienst bij de YMCA. De vrijwilliger begeleidt er al dertig jaar vakantiekampen voor tieners. Daarnaast is hij trainer en leidt hij nieuwe begeleiders op. De YMCA is een vrijwilligersorganisatie die activiteiten voor 6-25 jarigen organiseert, waaronder kinderkampen en jongerenreizen. De deelnemers kunnen in een veilige sfeer vrienden maken en zichzelf ontwikkelen. Bij de YMCA is iedereen welkom, ongeacht afkomst of achtergrond.

Te gekke vakantie

Gevraagd naar de resultaten van zijn werk, glimlacht Korpershoek: "Het zijn de simpelste dingen die het verschil maken op een tienerkamp. De sfeer die je met elkaar neerzet, de manier waarop je een raddraaier apart neemt en een kans geeft om zijn fout recht te zetten, een spelletje als `veterschreeuwen' waar ze verzot op zijn. Je hebt geen dure materialen en extreme uitstapjes nodig om tieners een te gekke vakantie te bezorgen."

Tranen in de ogen

Korpershoek is blij met zijn prijs en de waardering van UPC. Hij heeft wel zin in het feestje op 19 maart. "Ik krijg zelf ook veel terug van dit werk. Ik besef steeds meer dat de houding die ik aanneem veel invloed heeft op het gedrag van de jongeren. Een jongen die de regels overtrad, kreeg van mij een tweede kans, terwijl ik reden genoeg had om hem naar huis te sturen. Maar ik vertrouwde er op dat ik de juiste snaar wist te raken, door hem zelf verantwoordelijk te maken voor zijn gedrag. En dat was ook zo. Bij het afscheid op de laatste dag bleef hij maar dralen, hij wilde niet weg gaan, uiteindelijk is hij met tranen in zijn ogen vertrokken. Dat is voor mij de mooiste beloning die ik maar kan krijgen."

Maatschappelijk betrokken

De In Heroes Award bestaat sinds 2006. UPC en moederbedrijf Liberty Global (22.000 medewerkers wereldwijd) willen met deze prijs hun medewerkers die vrijwilligerswerk doen, steunen. Ze wil hiermee ook iets terugdoen voor de maatschappij. De hoofdprijswinnaar van deze Award ontving 5.000 euro en de tweede prijswinnaar 3.000 euro. Henk Korpershoek bereikte een gedeelde derde plaats, met veertien anderen, zij kregen ieder 1.000 euro. De In Heroes Award is een van meerdere programma's waarmee UPC haar maatschappelijke betrokkenheid toont.

Informatie YMCA vakanties

Meer informatie over de YMCA vakanties is te vinden via www.ymca.nl/vakanties. De Nederlandse kampen vinden plaats in De Glind, Hilversum, Hulshorst, Kerkdriel, Leusden, Ommen, Nijhuizum, Renesse, Schiermonnikoog en op de Friese meren.


Deel: ' YMCA-er wint UPC award voor vrijwilligerswerk '
Lees ook