Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 5 oktober 2001YTONG plus wanden van cellenbeton en geïsoleerd staal

YTONG introduceert nieuwe

buitengevel voor bedrijfshallen

YTONG Nederland bv uit Vuren introduceert een nieuwe buitengevel, speciaal bestemd voor bedrijfshallen: de YTONG plus wand. Door een opbouw enerzijds bestaande uit een cellenbetonnen achterwand en anderzijds uit bekleding van een geïsoleerd staalpaneel, combineert de nieuwe buitenwand esthetica en functionaliteit.

Het bouwen van een bedrijfshal of -loods is een kwestie van plussen en minnen. Hoeveel vierkante meter opslag- en/of productiecapaciteit is haalbaar binnen het gestelde budget? Welke materialen zijn onderhoudsvriendelijk en zorgen voor de gewenste uitstraling? En op welke manier wordt voldaan aan de eisen op het gebied van thermische isolatie en duurzaam bouwen? De YTONG plus wand geeft antwoord op deze vragen en voegt daaraan op het gebied van brandwerendheid, geluidsisolatie en geluidsabsorptie nog enkele eigenschappen toe.

Voldoen aan alle eisen

Met YTONG plus wanden worden esthetisch fraaie, functionele buitengevels gemaakt die qua prijs-prestatie concurrerend zijn en toch diverse extra s bieden. De metalen bekleding is uiteraard geïsoleerd (EPS) zodat eenvoudig aan de gevraagde warmteweerstand (Rc) wordt voldaan. Uitgaande van een 150 mm dikke wand van cellenbeton lopen die waarden op van Rc = 2,78 bij 70 mm isolatie tot Rc = 4,62 bij 140 mm isolatie. Hiermee komt een buitengevel van YTONG plus wanden in aanmerking voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). De regeling is bestemd voor gebouwen waarvan de uitwendige scheidingsconstructies een Rc-waarde van 3,5 m²K/W of meer hebben. Van de extra eigenschappen is brandwerendheid een belangrijke. Een buitengevel hoeft doorgaans niet meer dan één uur brandwerend te zijn; YTONG plus wanden zijn tot zes uur brandwerend. Geen enkele, uit sandwichpanelen, gebouwde hal kan daar tegenop. Ook de absorptie en isolatie van geluid is een toegevoegde waarde, met name in lawaaiige productieruimten.

Naast functie is er de vorm: door het gebruik van een geprofileerd staalpaneel is het mogelijk een hal of loods in vele kleurstellingen en kleurcombinaties te bouwen. Het assortiment kent standaard 29 gewone en zes metallic kleuren. De staalprofielen kunnen, in tegenstelling tot andere systemen, niet alleen verticaal, maar ook horizontaal wordt toegepast. YTONG produceert en levert de wanden naar wens van de klant compleet gemonteerd op het werk.

Marktleider

YTONG Nederland bv (537 medewerkers) is de enige Nederlandse producent van cellenbeton en op dit gebied veruit marktleider. Het bedrijf realiseerde in 2000 een omzet en winst van respectievelijk 81,7 en 6,5 miljoen Euro. Naast Vuren heeft YTONG fabrieken in Landgraaf en Meppel. Voor het in onderaanneming monteren van cellenbetonnen producten beschikt het bedrijf over een eigen VCA**-gecertificeerde bouwafdeling. Cellenbeton wordt toegepast in gevels, vloeren, daken en wanden in zowel de woning- als utiliteitsbouw. Het Duitse Franz Haniel & Cie. GmbH heeft op 1 juli 2001 de YTONG Holding AG overgenomen waartoe ook YTONG Nederland bv behoort. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese kartelautoriteiten.

Voor meer informatie of de brochure YTONG plus wanden: YTONG, tel. (0183) 67 12 34.

Einde persbericht

Deel: ' YTONG introduceert buitengevel voor bedrijfshallen '
Lees ook