Yuko Yuko presenteert debuutalbum in Podium Asteriks

Yuko Yuko presenteert debuutalbum in Podium Asteriks

Yuko Yuko, één van de grootste beloftes uit de Friese muziekscene, presenteert op vrijdag 12 februari hun debuutalbum More Than A Facebook Friend. Support is er deze avond van Venus Tropicaux en Waterlelyck. De kaartverkoop is inmiddels gestart, voor vijf euro zijn de tickets zowel online als bij King Kong Records verkrijgbaar.

Het vijftal uit Dokkum-Noord gaat met hun catchy lo-fi pop, gemaakt op oude taperecorders, de hele wereld over. Na drie internationaal succesvolle EP’s komt de jonge slaapkamerheld Elias Elgersma (het brein achter de band, ook bekend van The Homesick) in 2016 met zijn debuutalbum More Than A Facebook Friend. De band speelde op Eurosonic meerdere succesvolle shows, waar ze een prima indruk maakten met hun dansbare en energieke perfomance.

Venus Tropicaux is een Rotterdams trio bestaande uit Zacharias Danson (drums), Shelley Emily (gitaar/zang) en Shalita Dietrich (bas/zang). De liedjes zijn kort en krachtig en hebben iets weg van The Slits en The Raincoats. Al gaat die vergelijking niet helemaal op: het geluid van Venus Tropicaux is uniek, of je het nu begrijpt of niet. Hun eerste EP verschijnt dit voorjaar.

Waterlelyck is het project van de Fries Lyckle De Jong. Kort geleden werd hij geïntroduceerd als de nieuwe bassist van Yuko Yuko, maar zijn eigen muziek is andere koek. In zijn eentje staat hij op het podium, omsingeld door vintage synthesizers, een paar drumcomputertjes en flink wat effecten op zijn stem. Dansbaar, maar ook om lekker bij weg te dromen.

Vrijdag 19 februari brengt The Black Cult een aanstekelijke mix van garage, punk en pop. Vrijdag 26 februari speelt Bird on the Wire, met support van Soldier’s Heart, gepresenteerd door 3VOOR12/Friesland. In maart staan onder meer Birth of Joy (4/3), Join the Jam XL (met oa Broederliefde op 11/3), Bombay (18/3) en DeWolff (26/3) op het programma.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.podiumasteriks.nl

Zoekwoorden:

Deel: ' Yuko Yuko presenteert debuutalbum in Podium Asteriks '


Lees ook