Zaanse onderneming genomineerd met spannend product


ZAANSTAD, 20061024 -- Shell en de overheidsinstantie Syntens nomineren jaarlijks een jonge onderneming voor de LiveWIRE Young Business Award. Belangrijkste criteria zijn dat het bedrijf max. 5 jaar mag bestaan, de directeur jonger is dan 35 jaar en dat het product technisch vernieuwend en innovatief en levensvatbaar moet zijn. Emotional Bliss uit Assendelft (Zaanstad) is dit jaar een van de 13 genomineerden.

Irene Buwalda (29 jr.) leidt het bedrijf en is 4 jaar geleden Emotional Bliss begonnen als zelfstandig ondernemer. De uitdaging was destijds groot toen samen met een Engelse ondernemer de ontwikkeling en productie werd gestart om een nieuwe generatie vibrators te introduceren. Heel gedurfd en knap vindt iedereen het om als eenling je te begeven op een markt die wordt gedomineerd door enkele grote internationale bedrijven en vooral mannen.

Emotional Bliss heeft nu in samenwerking met seksuologen en artsen een unieke range vrouwvriendelijke vibrators ontwikkeld die qua vormgeving en kwaliteit alle concurrentie doet verbleken. Emotional Bliss is de eerste en enige vibrator ter wereld met een CE keurmerk wat o.a. betekent dat de materialen veilig zijn voor gebruik op - en in het lichaam. Het allerbelangrijkste is dat de vibrators ook doen waarvoor ze worden gekocht; een vrouw een orgasme bezorgen.

Deze unieke aanpak bleef niet onopgemerkt en heeft voor een ware ommekeer gezorgd binnen de erotiekbranche. Een grote fabrikant van condooms heeft het concept inmiddels gemiteerd en dat ziet Emotional Bliss als een zeer groot compliment - ook al is men met de concurrentie niet blij.

Doordat Emotional Bliss het product uit het ranzige circuit heeft getrokken heeft dit er onder meer toe geleid dat bijvoorbeeld de ETOS en Dirx drogisterijen deze producten zijn gaan voeren. De grote mannelijke rubberen toys en andere seks-gadgets van "gevaarlijk" plastic zijn pass. Vrouwen en mannen kiezen nu veel meer voor prettig ogende producten waarbij het kwaliteits- en functionaliteitsaspect meer de aankoopbeslissing bepaalt.

Op 11 december 2006 zal de winnaar bekend worden gemaakt van de LiveWIRE Young Business Award.


Deel: ' Zaanse onderneming genomineerd met spannend product '
Lees ook