Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-08-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.45 u) Donderdag, 23 augustus 2001

District Kerkrade

Kerkrade; zakkenroller aangehouden
Een 62-jarige man uit Kerkrade heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenrollerij. Het slachtoffer liep afgelopen woensdagmiddag op de Kipstraat in Kerkrade toen plotseling een man vanachter zijn geld uit de broekzak haalde en met het geld wegliep in de richting van de Nieuwstraat. De politie die een onderzoek instelde zag diezelfde woensdagmiddag op de Lodewijkstraat een 31-jarige man uit Kerkrade lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die een onderzoek instelt, onderzoekt daarbij ook of de verdachte mogelijk meer op zijn kerfstok heeft.

Kerkrade; machinebrandje
Afgelopen woensdagmiddag zag een politiepatrouille vanaf een bedrijf aan de Wenckebachstraat in Kerkrade een flinke rookontwikkeling. De politie die poolshoggte ging nemen ontdekte in de fabrieks/bedrijfshal een brand in een machine evenals in de afzuiging van de machine. De politie heeft uit voorzorg het aanwezige personeel (ongeveer tien personeelsleden) die de brand in de machine nog niet hadden bemerkt, even naar buiten laten gaan. De gewaarschuwde brandweer had het vuur in de machine snel onder controle en gedoofd.

Landgraaf; brand
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 01.25 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Heigank in Landgraaf. Bleek dat door nog onduidelijke oorzaak in een garagebox brand was ontstaan. De brandweer heeft de brand geblust. De garagebox en de daarin geparkeerde/staande auto zijn nagenoeg geheel uitgebrand. Een belendende garagebox heeft lichte schade aan het dak opgelopen en twee daarin staande autos hebben enige roet en waterschade opgelopen.

Vaals; aangehouden
De politie heeft afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Maastrichterlaan in Vaals een 38-jarige automobilist (zonder vaste woon/verblijfplaats) aangehouden. Bij controle bleek dat de auto waarin de man reed enkele dagen geleden in Maastricht gestolen was (stond ook als gestolen signaleerd). De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De auto werd inbeslaggenomen alsmede enkele kratten met drank (flessen wijn, champagne, cognac en likeuren) en gereedschap (decoupeerzaag en een slijpmachine) die in de auto lagen. De precieze herkomst van de in de auto aangetroffen drank en gereedschap is niet bekend en de politie, die een nader en verder onderzoek instelt onderzoekt daarbij ook of die wellicht eveneens zijn gestolen.

Deel: ' Zakkenroller aangehouden in Kerkrade '
Lees ook