Circuit Park Zandvoort _________________________________________________________________

PERSBERICHT Zandvoort, 15 oktober 1997.

'Zandvoort 500' - SLIJTAGESLAG SLOT AUTOSPORTSEIZOEN

Zaterdag 25 oktober eindigt het raceseizoen op het Circuit Park Zandvoort met een spectaculaire uitsmijter: de 'Zandvoort 500'. Aan deze lange-afstandsrace over maar liefst 500 kilometer wordt deelgenomen door 42 automobielen. Pitstops met rijderswisselingen en brandstof tanken geven deze 'endurance race' extra cachet. De wedstrijd start om twaalf uur, gaat over 199 ronden en zal circa vier uur in beslag nemen.

In de 'Zandvoort 500' wordt gereden in drie klassen.In de cate- gorie boven 2000cc zijn het vijftien GT- en toerwagens welke voor de algemene overwinning strijden. Porsches en BMW's vormen de hoofdmoot. Grote favoriet voor de totaaloverwinning is Bert Ploeg, die zijn razendsnelle Porsche GT2 in zet. Ploeg moest verleden jaar de zege aan Cor Euser laten. De FIA GT-rijder is dit jaar niet van de partij.

In de klasse van 1400 tot 2000cc komen eenentwintig wagens aan de start. De BMW's uit het Auto Trader DUTCH moeten hier tot de kanshebbers worden gerekend, naast de Renaults Mégane. Verder zijn de deelnemers uit de Vege Sierra Cup en Pearle Citroën Saxo Cup vertegenwoordigd.

De 'kleine' toerwagens komen uit in de klasse tot 1400cc. Hier hebben zes auto's ingeschreven.

Een tribune- en duinenplaats voor zaterdag 25 oktober kost vijftien gulden. Diegenen die het endurance-spektakel van dichtbij willen meemaken kunnen voor hetzelfde bedrag meer, een kaart voor het rennerskwartier aanschaffen. Vanaf het grote pitsdak van het nieuwe complex op het Circuit Park Zandvoort is de wedstrijd prima te volgen. Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, betalen de helft van genoemde bedragen. De kwalificatietrainingen zijn ook op zaterdag 25 oktober en worden tussen negen en elf uur 's morgens verreden. _________________________________________________________________

Niet voor publikatie, Informatie: 023-5740760 (Dirk Buwalda) media@circuit-zandvoort.nl

Deel: ' 'Zandvoort 500' - Slijtageslag slot autosportseizoen '


Lees ook