MARLBORO MASTERS

Zandvoort klaar voor grootste autosportspektakel

Zandvoort, 3 augustus 2001 - Morgen start in Zandvoort het grootste autosportspektakel van ons land. Op zaterdag en zondag staat onder meer een demonstratie van het Ferrari Formule 1 team op het programma. Hoogtepunt is de Marlboro Masters of Formula 3, waarin de beste Formule 3-coureurs van de wereld aan de start verschijnen. De organisatie verwacht tussen de 40.000 en 50.000 bezoekers. Om de toestroom van het publiek in goede banen te leiden hebben de politie en de Nederlandse Spoorwegen uitgebreide maatregelen getroffen.

De Nederlandse Spoorwegen zetten beide dagen richting Zandvoort zes treinen per uur in, waardoor 5.000 mensen per uur richting Zandvoort kunnen worden vervoerd. Om een en ander goed te kunnen opvangen is bij het NS-station Zandvoort een speciaal coördinatiecentrum ingericht en wordt veertig man extra personeel ingezet. De politie brengt tijdens het Masters-weekeinde in de omgeving van Zandvoort bijna 130 man op de been om het verkeer in goede banen te kunnen leiden en zet 26 motoragenten in. Net als voorgaande jaren wordt een verkeerscirculatieplan in werking gesteld. Daarnaast kan de politie meerdere helicopters inzetten om de gang van zaken vanuit de lucht te kunnen beoordelen.

Kaarten voor de Marlboro Masters zijn aan de kassa van het Circuit Park Zandvoort verkrijgbaar voor veertig gulden. De kaarten zijn het gehele weekeinde geldig.

Deel: ' Zandvoort klaar voor grootste autosportspektakel '
Lees ook