Gemeente Den Haag

2002-07-12: ZARA huurt voormalig Marks & Spencer pand in Den Haag

Dit is een gezamenlijk persbericht van Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt C.V. (hierin participeren ING Vastgoed, Multi Vastgoed en BAM NBM Vastgoed) en de Gemeente Den Haag

Het gerenommeerde Spaanse modehuis ZARA heeft een contract getekend voor de huur van een deel (1.300 m2) van het voormalige Marks & Spencerpand aan de Grote Marktstraat in Den Haag. Het pand is sinds het begin van dit jaar een belegging van Fortis Vastgoed en wordt herontwikkeld door de ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt, een samenwerkingsverband tussen BAM NBM Vastgoed, ING Vastgoed en Multi Vastgoed.

Over het Spuimarktproject
Ter toelichting: Fortis Vastgoed heeft begin dit jaar voor een bedrag van circa 26 miljoen Euro het Marks & Spencer pand aan de Grote Marktstraat in Den Haag gekocht. Verkoper was de Ontwikkelingsmaatschappij Spuimarkt c.v., die het pand in september 2001 kocht van Marks & Spencer. Zara huurt het pand van Fortis.

Het beeldbepalende pand werd verworven in het kader van het Spuimarktproject. Het is gelegen midden in het Haagse kernwinkelgebied en speelt een cruciale rol in de plannen voor het totale Spuimarktgebied.

Spuimarkt staat voor vernieuwing van het gebied rond Grote Marktstraat, Voldersgracht, Gedempte Gracht en Bezemplein. Tussen nu en 2005 ontstaat hier een nieuw openbaar gebied, met circa 20.000 m2 extra winkelruimte en vernieuwde grootwinkelbedrijven, een megabioscoop, circa 200 appartementen, uitgaansgelegenheden en horeca, alsmede circa 350 parkeerplaatsen, waarvan 270 openbaar en 80 ten behoeve van de woningen.

De bestaande Haagse passage zal worden verlengd tot aan de Grote Marktstraat, waarbij een nieuwe passage zal worden gemaakt door het Mark & Spencerpand. De nieuwe passage zal in allure aansluiten bij de historische passage uit 1882. Begin 2005 zal met dit onderdeel van het Spuimarktproject worden gestart.

Over ZARA
De keuze van ZARA voor deze locatie is van grote betekenis voor de allure en uitstraling van het project. ZARA is een zeer populair kledingmerk van Spaanse origine met een uniek concept dat bekend staat om trendy kleding voor zowel dames, heren als kinderen. Daarnaast is er een groot aanbod in modeaccessoires. Het winkelconcept van ZARA kenmerkt zich door een transparante, strakke uitstraling. Met de herontwikkeling van het Marks & Spencer pand en met name met de vestiging van ZARA krijgt het Haagse winkelgebied een belangrijke versterking en kwaliteitsverbetering.

ZARA is vertegenwoordigd in 30 landen met meer dan 500 winkels in de grote steden op A1-locaties. In Nederland zijn nu 3 winkels geopend. Vorig jaar is de eerste ZARA winkel geopend in de Kalverstraat in Amsterdam. Deze heeft een oppervlakte van 1.400 m2 en is een groot succes. In Rotterdam en Arnhem zijn dit jaar winkels geopend.

last update: 12-7-2002 17:08:44 ;pag.: 14654; auteur: 77;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...

Deel: ' ZARA huurt voormalig Marks & Spencer pand in Den Haag '
Lees ook