Zaterdag 18 april 2015: Improvisatietheater Voorburg


De Tegenpartij versus Impromaniacs

LEIDSCHENDAM-VOORBURG, 20150329 -- Op zaterdag 18 april nemen de theatersporters van De Tegenpartij het op tegen de Impromaniacs uit Krimpen aan den IJssel. Hoe de avond ook zal verlopen, gek wordt het in ieder geval.

De Voorburgse spelers hebben besloten zich niet terughoudend op te stellen in deze improstrijd. De remmen gaan nog losser dan normaal: ogen dicht en er vol in! Het belooft dan ook een spektakel met veel humor, drama en engelachtige samenzang te worden.

Theatersport
De televisieprogramma's De Lama's, De Vloer op en De grote improvisatieshow zijn afgeleid van theatersport. De Engelsman Keith Johnstone bedacht theatersport aan het eind van de jaren zestig van de twintigste eeuw. Hij combineerde elementen uit sport met improvisatietheater. Dat maakt een avond hoe dan ook spannend en vermakelijk. Twee teams dagen elkaar uit en spelen korte, afwisselende scènes met iedere keer een opdracht. Het publiek mag bijvoorbeeld roepen waarover de scene moet gaan of in welke filmstijl moet worden gespeeld. Rechters houden in de gaten of alles volgens de regels verloopt. In tegenstelling tot De Lama's, is theatersport zelden plat en nooit beledigend.

De Tegenpartij
De Tegenpartij is de oudste theatersportvereniging van Voorburg en omstreken. Een wisselend team van ongeveer vijftien spelers improviseert er al jaren op los. Inmiddels heeft De Tegenpartij (www.tegenpartij.com) een grote schare fans. Die komen onder andere genieten van mooie, emotionele scènes en van de slimme, elegante vindingen van de spelers.

Theatersport: De Tegenpartij tegen Impromaniacs
Datum: zaterdag 18 april 2015, 20.30-22.30 uur (zaal open 20.00  uur)
Plaats: Amco-theater, Burgemeester Feithplein 97, Voorburg
Entree: 7,50 euro per persoon (reserveren aangeraden, want vol=vol)
Reserveren: www.tegenpartij.com/reserveren


Deel: ' Zaterdag 18 april 2015 Improvisatietheater Voorburg '
Lees ook