Zaterdag 25 augustus protest bij verkiezingscongres VVD


Stop de bezuinigingen – haal het geld waar het zit!

ROTTERDAM, 20120817 -- ‘De economie zou wel wat VVD kunnen gebruiken’, aldus de VVD. Met oplopende werkloosheid, vernietigende bezuinigingen en de arrogantie aan de macht vinden wij dat de VVD wel wat tegengas kan gebruiken. Daarom roepen de Internationale Socialisten op om zaterdag 25 augustus naar de Doelen in Rotterdam te komen, om het verkiezingscongres van de VVD van een gepaste opening te voorzien.

‘Handen uit de mouwen, in plaats van hand ophouden’ zegt de partij van de miljardensteun aan banken, de villasubsidie en de graaiers aan de top. De VVD is Robin Hood op zijn kop. De partij houdt van lage belasting op winsten, maar verhoogt de huren. De bonussen van de bankiers zijn voor haar heilig, maar de lonen en uitkeringen moeten alsmaar lager. Ze is meedogenloos voor asielzoekers en ontwikkelingshulp maar laat de superrijken met rust in hun belastingparadijzen. Ze schopt naar beneden en likt naar boven. Haar jongerenorganisatie zegt over actievoerende schoonmakers dat ze ‘bankhangen en maar geld vangen.’

Het wordt tijd dat de VVD een toontje lager gaat zingen. Daarom roepen we op tot een ludiek protest bij het verkiezingscongres van de VVD: Stop de bezuinigingen – haal het geld waar het zit!

We verzamelen om 12.00 op het Centraal Station van Rotterdam en lopen gezamenlijk naar de Doelen (Schouwburgplein 50) waar de actie om 12.30 begint. Kom verkleed als rijke stinkerd en zet die kakkers te kakken, of kom gewoon als jezelf. Neem, fluitjes, potten en pannen mee. Het gaat gezellig worden.

Dit protest vormt de aftrap van de campagne 'Haal het geld waar het zit', die gericht is tegen de bezuinigingen die de rekening van de crisis neerleggen bij werknemers, studenten, ouderen, gehandicapten en zieken. Alleen al in 2011 en 2012 is er 18 miljard euro bezuinigd. Voor 2013 staat er voor meer dan 12 miljard aan bezuinigingen gepland en tot 2017 zou er nog eens 20 miljard bezuinigd moeten worden. In deze campagne willen we ideeën, alternatieven en acties ontwikkelen om deze permanente bezuinigingspolitiek te stoppen.