Persbericht

19 augustus 2008

Zebra Technologies levert oplossing voor nauwkeurigheid in patiëntregistratie

~ Zorgcombinatie Noorderboog vervangt ponskaartjes door barcodes ~

Zorgcombinatie Noorderboog heeft 2600 mensen in dienst die sinds kort allemaal met nieuwe Zebra labelprinters werken. Noorderboog wil de best mogelijke en meest efficiënte zorg aan de patiënt kunnen bieden. Hiervoor heeft zij een nieuw patiëntregistratiesysteem geïmplementeerd dat gebruik maakt van etiketten met barcodes in plaats van de traditionele ponskaartjes. Noorderboog gebruikt hiervoor de LP 2824-printers van Zebra Technologies. In totaal gaat het om 110 printers, verspreid over diverse afdelingen.

De oude oplossing voldeed niet meer aan de wensen en eisen van de zorgcombinatie. Het ponskaartje moest voorheen op een centrale afdeling worden aangemaakt en de gegevens werden op de afdelingen handmatig overgenomen. Dit was tijdrovend en vergrootte de kans op fouten. Janine de Graaf-Klunder, hoofd zorgadministratie bij Zorgcombinatie Noorderboog: De nieuwe printers maken integratie met het bestaande ziekenhuisinformatiesysteem en aansturing van de printer via Microsoft Word mogelijk. Bovendien zijn de investeringskosten laag gebleven en wordt de IT-afdeling minimaal belast.

De voordelen, maar zeker ook de acceptatie door de gebruikers van dit nieuwe labelproces, hebben bijgedragen aan de snelle implementatie van de Zebra-printers en de relatief snelle uitfasering van de ponskaartjes , aldus Mikel van Urk, regional sales manager bij Zebra. Als leverancier van on-demand printoplossingen komen wij bij instellingen nog vaak de traditionele manier van werken met ponskaartjes tegen. Zorgcombinatie Noorderboog is een goed voorbeeld van een instelling waar een geslaagde overgang naar de nieuwste technologieën tot een efficiëntere zorg aan de patiënt heeft geleid.

(258 woorden)

Deel: ' Zebra Technologies levert oplossing voor nauwkeurigheid in patiëntre.. '


Lees ook