Gemeente Hilversum


Zeefdruk voor Lorentzschool

De Lorentzschool heeft onlangs de 6000ste leerling aangemeld voor een educatief project afkomstig uit het door de gemeente gecoördineerde kunst-en cultuuraanbod. Om dit te vieren heeft de wethouder van cultuur B. Smit een zeefdruk van Joost Veerkamp aan de leerlingen en de directeur van de school, de heer Heuvelman, aangeboden. Op de zeefdruk is het beroemde Raadhuis van Dudok afgebeeld. Dudok heeft ook de Lorentzschool ontworpen.

De Lorentzschool is één van de vele Hilversumse scholen die gebruik maken van de projecten die door verschillende Hilversumse culturele instellingen worden aangeboden. Deze school besteedt veel aandacht aan kunsteducatie, wat ook past binnen de Dalton-visie van de school.

Dit jaar hebben de Hilversumse scholen opnieuw ruim 6000 leerlingen (van de ±7500) aangemeld.

Zij zullen met veel kunst en cultuur kennismaken; een kijkje nemen achter de schermen van het Filmtheater of Schouwburg Gooiland, leren etsen in het Grafisch Atelier, een rondleiding krijgen door het Goois Museum of een eigen voorstelling in Theater Achterom maken. Dit is slechts een greep uit het aanbod.

Deel: ' Zeefdruk voor Lorentzschool Hilversum '
Lees ook