Zeeland komt in actie voor noodhulp aan Pakistan


Sympathiek Zeeuws initiatief ter promotie van giro555

MIDDELBURG, 20100820 -- Afgelopen week is er een Zeeuwse actie op gang gekomen om de landelijke actie van giro 555 in Zeeland onder de aandacht te brengen. Op internet wordt opgeroepen om geld te geven voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan, en tevens een statement voor Zeeland te maken. De Zeeuwen, die als geen ander weten wat de vernietigende kracht van water kan doen, kunnen geld doneren onder vermelding van `Luctor Et Emergo'. Op die manier weten de samenwerkende hulporganisaties dat de gift uit Zeeland komt.

De actie op internet is gestart door Alfred Dekker (34), onder de noemer `Zee555land'. De beelden uit Pakistan deden hem denken aan de foto's over de Watersnoodramp van 1953, die hij kent uit het boek `De Ramp'. "Ik kreeg dat boek van mijn oma uit Vlissingen toen ik nog geen tien jaar oud was," vertelt Dekker, geboren Middelburger en inmiddels zelf woonachtig in Brabant. "Die plaatjes blijven je toch bij en als je dan ziet wat er in Pakistan gebeurt, dan zie ik duidelijk overeenkomsten". Dekker liet het er niet bij zitten en startte zijn computer op. "Ik kon natuurlijk zelf geld overmaken, maar ik voelde dat ik als Zeeuw meer moest doen. Noem het Zeeuwse trots. Meteen een mooie mogelijkheid om Zeeland te promoten", aldus Dekker.

Campagne
Het is de bedoeling van Dekker dat er snel een mediacampagne op gang komt. Hij wil op korte termijn een website lanceren en de Zeeuwse actie op allerlei manieren laten terugkomen. "Ik denk daarbij aan radio, advertenties, posters op scholen en in bibliotheken en ga zo maar door". Om die campagne te realiseren gaat hij op zoek naar organisaties en individuen die hem daarbij belangeloos willen ondersteunen. "Deze ramp lijkt ver van huis, maar komt voor Zeeuwen toch dichtbij in de herinnering van 1953. Daarom denk ik dat de bereidheid om te geven groot is in Zeeland", besluit Dekker.

Informatie over de actie
De actie is online terug te vinden op Twitter via www.twitter.com/zee555land en binnenkort via de website www.zee555land.nl . Zeeuwen kunnen hun donaties overmaken naar Giro555 t.n.v. SHO in Den Haag onder vermelding van `Luctor Et Emergo' in het opmerkingenveld of direct achter hun naam.

Link radio-interview Omroep Zeeland:
www.omroepzeeland.nl/111655/2010-08-16/zeeuwse-oproep-om-te-geven-voor-pakistan.html


Deel: ' Zeeland komt in actie voor noodhulp aan Pakistan '
Lees ook