Ingezonden persbericht


Persbericht, Rotterdam jan 2014

Zeeland trapt af voor Sporten voor Sophia 2014

In Burgh-Haamstede vindt zaterdag 25 januari Zeeland Sport voor Sophia 2014 plaats. Honderden deelnemers gaan drie uur fietsen of bowlen en tennissen voor Sophia. 's Avonds is er Aquarobics voor Sophia in Rotterdam. De evenementen zijn georganiseerd om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen voor te vroeg geboren kinderen.

Er is maar weinig bekend over de precieze oorzaken van de gevolgen van vroeggeboorte op volwassen leeftijd. In het Sophia Kinderziekenhuis wordt onderzoek gedaan naar oorzaken van ziekten aan hart, longen en luchtwegen bij prematuren en naar manieren om op lange termijn complicaties te voorkomen en te behandelen. In Zeeland klinkt het startschot voor tweehonderd fietsers zaterdag om 10.00 uur. Oud-doelman Hans van Breukelen fietst het eerste blok mee in sporthal Westerschouwen. Om 14.00 uur klimt een tweede groep deelnemers van sportscholen en bedrijventeams op de spinningfietsen en om 18.00 uur de derde en laatste groep.

De Aquarobic marathon met zestig deelnemers in zwembad Charlois start om 19.00 uur. Drie uur later wordt de opbrengst onthuld, inclusief het sponsorgeld van scholieren die zwemles krijgen in het zwembad.

Sporten voor Sophia 2014 wordt zaterdag 1 en zondag 2 februari voortgezet in het Topsportcentrum Rotterdam. Hier fietsen zes groepen van 275 deelnemers een dagdeel voor het Sophia. De tijden zijn (anders dan in voorgaande jaren): 9.00 tot 12.00 uur, 13.00 tot 16.00 uur, en 17.00 tot 20.00 uur. Ook dit jaar is er in ieder blok een live-optreden. Zeeland sport voor Sophia wordt georganiseerd door Serviceclub Kiwanis Zierikzee, in Rotterdam coördineert Stichting Vrienden van het Sophia het evenement. Op alle locaties hebben toeschouwers gratis toegang.

Kijk voor meer informatie over Sporten voor Sophia op www.sportenvoorsophia.nl

Deel: ' Zeeland trapt af voor Sporten voor Sophia 2014 '
Lees ook