Zeer zonnige herfst levert 30 procent meer zonnestroom op


AMSTERDAM, 20141201 -- Dankzij de uitzonderlijk warme en zonnige herfst in Nederland is in November 30 procent meer zonnestroom opgewekt dan vorig jaar. Gemeten over alle drie de herfstmaanden ligt de opbrengst ruim 7 procent hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Sungevity, dat de productie van de geïnstalleerde zonnesystemen op afstand kan aflezen.

Met name de maand november was uitzonderlijk zonnig, blijkt uit metingen van het KNMI. November 2014 behoort zelfs tot de zes zonnigste ooit. Op 26 dagen werd het afgelopen drie maanden 20 graden of warmer, terwijl de herfst normaal 12 warme dagen telt. Dat blijkt ook uit de opbrengst van deze maand. Een gemiddelde dag met twaalf panelen, leverde 101 kWh op, tegen 76 kWh vorig jaar. Op 1 november, de dag dat het KNMI in Limburg een absoluut record van 22 graden registreerde, produceerden de zonnepanelen gemiddeld drie keer zoveel stroom dan normaal: 6,2 kWh tegen 2,1 kWh in 2013.

Over Sungevity

Dankzij de gepatenteerde remote solar design technologie kan Sungevity razendsnel per dak berekenen wat de gemiddelde opbrengst van zonnepanelen zal zijn en  garandeert die ook. Het bedrijf biedt diensten aan in Nederland, de VS, Canada, en Australië. Sungevity ontving onlangs de onderscheiding “Beste voor de Wereld” van B Corp, uitgereikt aan bedrijven die hun ondernemerskracht aanwenden om oplossingen voor maatschappij en milieu te vinden.

Voor meer informatie: www.sungevity.nl

Einde persbericht.


Deel: ' Zeer zonnige herfst levert 30 procent meer zonnestroom op '
Lees ook