Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie
Zege voor René Snel in Dutch Supercar Challenge op circuit van Zolder

Zolder (B), 19 augustus 2001. De achtste race van de Dutch Supercar Challenge, verreden op het circuit van Zolder in België, is gewonnen door René Snel en zijn fraaie Porsche GT3. Het startveld telde maar liefst 48 auto's.

Na races op Circuit Park Zandvoort en het TT Circuit Assen was de achtste ronde van de Dutch Supercar Challenge de eerste race in het buitenland. De 65 minuten durende race van de Dutch Supercar Challenge vormde de spectaculaire afsluiting van een bijzondere racedag, met onder meer een race van het Europees kampioenschap Formule 3000, de opstapklasse naar de Formule 1. Tijdens de tijdtrainingen verschenen maar liefst 51 auto's op de baan. De snelste tijd werd gerealiseerd door René Snel met zijn Porsche GT3, voor de equipe Peter van der Kolk en Cor Euser (Marcos Mantis) en Herman Buurman (ook Marcos Mantis).
In de race lag Snel van start tot finish continu op kop. De Porsche GT3 van Snel heeft een atmosferische, 3,6 liter inhoud metende krachtbron in de achtersteven, goed voor circa 420 pk. "Volgend jaar ben ik hoogstwaarschijnlijk ook weer van de partij in de Dutch Supercar Challenge, ik ga mij dan meer dan dit seizoen op deze klasse focussen", waarschuwde de winnaar de concurrentie alvast.
Achter de raceleider lagen Cor Euser en Peter van der Kolk lange tijd tweede, deze positie verloren zij in de slotfase aan de slecht gestarte Herman Buurman. De zege in de klasse Supersport ging naar Ruud Olij met zijn fraai geprepareerde BMW M3. Olij was in de training ook al de snelste. In de klasse Sport I won Arjen Vels zijn vierde race van het seizoen. De bestuurder van een BMW Compact 2,8 bleef tweede man Charles Vink slechts een halve seconde voor! Hank Kruijt won de klasse Sport II met zijn BMW 328i coupe.
De Dutch Supercar Challenge telt vijf klassen, waaronder de klasse Marcos Mantis. In deze klasse wordt gereden met de gelijknamige, circa 380 pk sterke Britse sportwagen met een 4,7 liter V8 krachtbron onder de lange, fraai gewelfde motorkap. De auto's in de klasse Marcos Mantis voldoen aan het reglement van de voormalige Marcos Mantis Challenge. De Marcossen van onder meer Herman Buurman en Ad van de Moosdijk voldoen niet aan dit reglement, deze sportwagens zijn ingedeeld in de klasse GTII. Cor Euser en Peter van der Kolk zegevierden nadat zij weliswaar bijna continu op kop hadden gelegen, maar ook de hete adem van klassementsaanvoerder Toon van de Haterd in hun nek voelden. Van de Haterd kwam uiteindelijk, na 65 minuten racen, maar 2,4 seconde op de klassewinnaars tekort. Hans Ambaum werd derde.
De Dutch Supercar Challenge wordt dit seizoen ondersteund door de klassesponsors Dunlop, Ooperon (telecommunicatie) en Cee-Kay TV. Dutch Supercar Challenge op internet: www.dutchsupercar.nl. Voor de redactie, niet voor publicatie: Voor nadere informatie: Dick van Elk, rijderscoördinator Dutch Supercar Challenge, tel. (06) 53 79 82 19.

Uitslag achtste race Dutch Supercar Challenge:

1. René Snel Porsche GT3 37 ronden in 1:05.53.496
2. Herman Buurman Marcos Mantis op 35,426

3. Cor Euser / Peter van der Kolk Marcos Mantis op 36,703 Winnaar klasse GT II: René Snel Porsche GT3
Winnaar Marcos Mantis Challenge: Cor Euser / Peter van der Kolk Marcos Mantis
Winnaar klasse Supersport: Ruud Olij BMW M3
Winnaar klasse Sport I: Arjen Vels BMW Compact 2,8 Winnaar klasse Sport II: Hank Kruijt BMW 328i coupe

Stand na acht races:
Klasse GT II: 1. H. Buurman Marcos Mantis 59
Marcos Mantis Challenge: 1. Toon v.d. Haterd Marcos Mantis 139 Klasse Supersport: 1. Henry Wallaard Porsche 911 135 Klasse Sport I: 1. Arthur Janssen BMW M3 125
Klasse Sport II: 1. D.J. Hofmans Renault 5GT Turbo 106

Deel: ' Zege voor René Snel in Dutch Supercar Challenge '
Lees ook