Persbericht

Zege voor Rory Bertram in Renault Clio Junior Cup
en vijfde plaats in Alfa 156 Challenge

7 oktober 2001 - De achtste race van de Pearle Alfa 156 Challenge betekende ook het afscheid van deze succesvolle merkenraceklasse. Voor Rory Bertram uit Loosdrecht eindigde de race met een fraaie vijfde plaats in het dagklassement. Wat resulteerde in een zevende plaats algemeen. Naast zijn deelname aan de Alfa 156 Challenge kwam Bertram dit weekend ook uit in de Fly You Clio Renault Sport Cup. Daarin eindigde hij na de tien spannende raceronden als vijfde en werd als beste Junior afgevlagd.

"Het was een druk en leuk weekend, waarbij ik op donder- en vrijdag veel getraind heb. Daarbij waren de resultaten bemoedigend en ik keek dan ook vol vertrouwen uit naar het weekend. Zeker, omdat ik samen met teamgenoot Cees Doorakkers uitgebreid had getest op het slipstreamen. Oftewel het zo dicht mogelijk achter elkaar rijden om van de aerodynamica te profiteren om een net wat snellere tijd te realiseren. Maar dat liep niet helemaal naar wens. Ik kwam bij de Alfa's niet verder dan een zevende plaats." Bij de start van de race kwam Bertram prima weg en won gelijk een plaats. "In de race lukte het tweemaal om een coureur in te halen. Daarvan verloor ik ook weer een plek, maar door verdedigend te rijden wist ik mijn vijfde plek te behouden. Meer zat er echter niet in", aldus de Loosdrechter na afloop.

Eerder die dag eindigde Bertram als winnaar in het Junior kampioenschap van de Fly You Clio Renault Sport Cup. "Het was voor de tweede keer dat ik in deze klasse uitkwam", vertelt de Loosdrechter. "Mijn eerste race was onlangs op Spa Francorchamps en deze keer op het vertrouwde Zandvoort. Dit is een echt racewagentje, met een sequentiële versnellingsbak en een hogere snelheid. Daarentegen rijdt hij wel volledig anders dan de Alfa. In de trainingen ging het al lekker en bij de start pakte ik gelijk twee plaatsen. Daarna reed ik in het juiste ritme en kon mijn vijfde plek vasthouden. En een eerste plek in de Junior Cup is natuurlijk nooit weg. Zoals aangegeven, ik ben dik tevreden", besluit Bertram.

Pearle Alfa 156 Challenge 8ste race:

1. Boy Zentveldt 12 ronden in 24.38.074; 2. Thomas Bangma op 0.742; 3. Michel Schaap op 3.304; 4. Jacco Valenteijn op 4.045; 5. Rory Bertram op 11.667

Stand na 8 races:

1. en kampioen Sandra van der Sloot 131 punten; 2. Boy Zentveldt 115; 3. Berend Gesman 94 ; 4. Michel Schaap 79; 5. Melvin de Groot 77; 6. Roger Ciapponi 75 en 7. Rory Bertram 70

Fly You Clio Renault Sport Cup 7e race:

1. Jeroen Bleekemolen 10 ronden 19.44.643; 2. Sebastiaan Bleekemolen op 2.208; 3. Marcel van Vliet op 3.319; 4. Pim van Riet op 4.674; 5. Rory Bertram op 9.520 tevens eerste in de Michelin Junior Cup.De sponsors van Rory Bertram zijn:
Tempo Team, Opstalan, Afas Software, RED Reklame, Krämer Projectontwikkeling.
---
Voor de redactie:
Meer informatie wordt u graag verstrekt door Rory Bertram, telefoon (06) 51848722

Zoekwoorden:

Deel: ' Zege voor Rory Bertram in Renault Clio Junior Cup '
Lees ook