KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: Mark Neeleman en Jos Schrier kwamen slechts als 35e over de finishlijn en zakten hiermee twee plaatsen in het klassement.

‘We varen gewoon niet goed," zegt Jos Schrier heel eerlijk. Na drie ongeldige startpogingen waarbij we drie keer superweg voeren, was de vierde geldig en ook bij start waren we met twee andere teams als eerste voor het hele veld van honderd boten weg. We lagen vijfde na de eerste bovenboei en door een winddraaiing kwamen we met de kopgroep achterin het veld te liggen. We voeren een windgat in en dan is het echt wachten op wind, terwijl je niks kan doen. Een beetje zoals achter een eiland liggen op de Loosdrechtse Plassen. In het laatste rak konden we nog wel naar voren varen, maar meer dan een 35e plaats is ons niet gelukt. Kijk", zo gaat Jos verder "we kunnen wel zeggen dat het tegenzit en dat er over het algemeen wisselend gevaren wordt, maar Ross MacDonald staat bijvoorbeeld wel al vier races lang op een eerste plaats, dus zijn we gewoon heel reeël en ligt het aan onszelf."

Schrier blijft positief ingesteld: "Wel hebben we alle vertrouwen terug in de boot en zeker door de technische tips en adviezen van de Nederlandse Starzeiler Kobus van den Berg is de boot nu goed getrimd en ligt het absoluut niet aan de snelheid, dat is een goed gevoel!" "Natuurlijk worden we niet goed van de resultaten en willen we graag bij de eerste tien eindigen."

Dit is ook de doelstelling die voor de vijfde wedstrijddag is gesteld. "We moeten wel," zo meldt Mark Neeleman, "want als ik buiten de eerste tien stuur, dan moet ik verplicht mee winkelen na de wedstrijd en mijn enige kans om eronder uit te komen is finishen bij de eerste tien."

Uitslagen, stand na 4 races:

pl naam land r1 r2 r3 r4 pnt

1 Ross MacDonald/Kai Bjorn Can 3 1 8 3 15

2 Eric Doyle/Brian Terhaar USA 7 10 1 11 29

3 Mark Reynolds/Magnus Liljedahl USA 2 9 18 4 33

17 Mark Neeleman/Jos Schrier Ned 13 7 40 35 95

zie ook:http://www.sailing.org/regattas/99bacardicup/

Laat meer artikelen zien over: Bacardi Cup

Deel: ' Zeilen - Bacardi Cup Neeleman en Schrier zakken verder weg '
Lees ook