KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

Zeilen - EK Europe

Margriet Matthijsse pakt Europese titel

Na het winnen van de wereldtitel in januari van dit jaar, heeft Margriet Matthijsse vandaag de Europese titel toe kunnen voegen aan haar lijst van beste prestaties, zoals het zilver op de Olympische Spelen van 1996. Het enige wat nu nog ontbreekt is de Olympische gouden medaille. Haar directe tegenstandster op dit EK, de Engelse Shirley Robertson werd tweede met zes punten verschil, het brons was voor de Australische Sarah Blanck.

Door het lichte weer van vandaag was er een kort uitstel vlak voor de start, maar al snel kwam de zeewind opzetten en zorgde voor een perfect zeilwindje, kracht 3 - 4. In tegenstelling tot eerdere dagen liet ook de zon zich volop zien. "Goed weer voor een goede prestatie", zo was de reactie van de dolblije winnares.

Tijdens de eerste race zag het er allemaal minder rooskleurig uit omdat Matthijsse te vroeg startte Robertson finishte als achtste in deze race. In de tweede race zette Robertson alles op alles om Margriet een slechte start te bezorgen: "ze ging onwijs lopen
matchracen vlak voor de start, ik liet me niet gek maken en mijn enige doel was om goed te starten en mijn eigen race te varen. Ik denk dat Shirley te veel risico heeft genomen vlak voor deze start want op het moment van het sein lag ik vele malen beter dan Shirley," zo legt Margriet uit. Margriet eindigde deze race op een vierde plaats.

"Ik ben waanzinnig blij met dit resultaat en deze titel, want het was gewoon een sterk veld met meiden als Kristine Roug (gouden
medaillewinnares Olympische Spelen 1996), maar ik besef ook dat we absoluut niet stil mogen zitten, want de top vijf is behoorlijk aan elkaar gewaagd en mijn doel is en blijft het winnen van de gouden medaille in Sydney 2000."

Stand Goldfleet na tien races met 2 aftrek:

pl

naam

land

r1

r2

r3

r4

r5

r6

r7

r8

r9

r10

pnt


1

Margriet Matthijsse

Ned


1


2


1


2


1


2


1


18

ocs


4


14


2

Shirley Robertson

Gbr


1


2


1


1


2


9


2


3


8

ocs


20


3

Sarah Blanck

Aus


2


6


2


3


8


4


4


2


13

ocs


30


29

Maaike de Koning

Ned


5


6


11


13


14


32


19


29


28


34


119

Laat meer artikelen zien over: EK Europe 1999
_________________________________________________________________

Deel: ' ZEILEN - EK Europe Margriet Matthijsse pakt Europese titel '
Lees ook