knwv

knwv - persberichten

persberichten

datum: 9-7-1999

zeilen - ek star: neeleman en schrier halen hun tweede a limiet in minder dan twee maanden


----------------------------------------------------------------------- met een dertiende plaats op de laatste dag van het europees kampioenschap in de star halen neeleman en schrier weer een a-limiet. ze eindigen op een zesde plaats in het algemeen klassement. dat is hun tweede a-limiet in twee opeenvolgende evenementen. tijdens de spa regatta in medemblik werden ze tweede. dat betekent dat ze nu verzekerd zijn van maximale ondersteuning van het knwv op weg naar sydney 2000.

jos schrier was erg tevreden met het resultaat. "Ja, wij zijn hier heel blij mee. Het tweede Europese land op dit EK in een sterk veld daar mogen wij trots op zijn. En we varen weer een A-limiet en daar ging het om". Dit is het beste resultaat tot nu toe op een EK van Neeleman en Schrier en zij liggen op koers voor een goede prestatie tijdens Sydney 2000.

Coach Rex Sly, die voor de SPA Regatta intensiever met Neeleman en Schrier is gaan samenwerken is ook tevreden. "De doelstelling is gehaald. Een zesde plaats in een zeer sterk veld, daar moeten wij blij mee zijn. We hebben nog een lange weg te gaan, maar we gaan de goede kant op", zegt de Nieuw Zeelandse coach in Nederlandse dienst. "We gaan nu een nieuwe boot ophalen en daarmee kunnen wij nog veel meer doen om de snelheid te verbeteren. We zouden veel meer willen doen maar met het huidige materiaal kan dat niet. Dat biedt dus nog veel mogelijkheden. We hebben veel geleerd. Ook onze onderlinge samenwerking lijkt goed uit te pakken dus we gaan ons nu voorbereiden op het WK", sluit Sly af. De belangrijkste missie is nu om Nederland als land te kwalificeren voor de Olympische spelen van volgend jaar. xx Er mogen namelijk maar 15 landen deelnemen in de Star klasse op de Spelen en Nederland heeft nog geen startbewijs. Dat kunnen de Nederlanders realiseren in het september dit jaar op het
Wereldkampioenschap in het Italiaanse Punta Ala.

EINDUITSLAG met een aftrek, 56 deelnemers.

PlNaam Land R1 R2R3 R4 R5 R6Tot
1 Beashel/Giles AUS OCS 1 5 6 3 1 16
2 Butzman/Peters DLD 5 3 2 9 2 7 192
3 Reynolds/Liljedahl USA 3 206 5 1 5 205
6 Neeleman/Schrier NED 1 223 3 17 1337
19Douze/Geysen NED 13 9 34 OCS 14 9 79

zie ook:http://www.marnet.fi/hsk/img/Star_EM99.doc

Laat meer artikelen zien over: Star EK 1999


-----------------------------------------------------------------------

Deel: ' Zeilen - EK Star Neeleman en Schrier halen tweede A limiet '




Lees ook