KNWV

KNWV - Nieuws

KNWV - Persberichten

Persberichten

DATUM: O'Neill Dutch Open Championship J22

Van 3-5 september werd in het Friese Stavoren het O'Neill Dutch Open Championship J22 gevaren. Maar liefst 49 teams, waaronder Denen, Duitsers en Belgen streden om de inmiddels zwaar bevochten en felbegeerde blauwe kampioenswimpel. In het grote veld bevonden zich alle favorieten als John Den Engelsman, Albert Kooijman, Ad den Hollander en Wik Becker. Als gevaarlijke outsiders werden getipt Paul Gast, Jan Willem Jongert en Serge Kats, ingelijfd door het team van Jean-Pierre Martens en Cees Scheurwater op Innovision-J.

In gemiddeld een windje van 2 Bft werden de favorietenrollen al snel bevestigd. Het Innovision-team maakte het zich echter moeilijk door de eerste pot een OCS te scoren, evenals Ad den Hollander. Kats en zijn team presteerden ondanks de slechte start opmerkelijk consistent en scoorden alle wedstrijden bij de eerste drie, waar alle andere teams steekjes lieten vallen. Ondanks geen enkele eerste plek in de uitslagen, wisten Kats, Martens en Scheurwater beslag te leggen op de blauwe kampioenswimpel.

De j22 klasse is een zeer actieve klasse met maar liefst 130 boten. Met het WK 2000 in Medemblik voor de deur ondergaat de klasse een zeer sterke groei.

Uitslagen


1 Kats, Martens, Scheurwater 17 pntn

2 Kooijman, Peet, Baggers 23 pntn

3 Den Engelsman, Machielsen, Van Rij 42 pntn

4 Gast, De Jong, Gast 62 pntn

5 Jongert, Hubregtse, Van Nieuwenhuizen, 65 pntn

Fotomateriaal: O'Neill, voorschoten. Via Chantal Neven (chantal.neven@jsi.nl)

zie ook:https://www.j22.nl
_________________________________________________________________

Zoekwoorden:

Deel: ' Zeilen Verslag O'Neill Dutch Open Championship J22 '
Lees ook