knwv

knwv - persberichten

persberichten

datum: 7-9-1999

zeilen - wk star, punta ala (ita) - door pech is landenkwalificatie in de starklasse voor de spelen in 1999 van de baan


----------------------------------------------------------------------- het lukt de nederlandse a-kernploegleden mark neeleman en jos schrier niet om nederland tijdens dit wk van een startbewijs te voorzien voor de olympische spelen 2000. door materiaalpech konden beide zeilers niet in actie komen. een laatste kans is het volgende
wereldkampioenschap in mei 2000. ook het team douze/geysen kan nederland niet selecteren gezien hun 63e plaats tijdens de gevaren race van vandaag.

“we hadden een breuk en heel veel pech,” zo meldt schrier rustig. “vlak na de start brak het harpje van de grootzeilval en kwam alles naar beneden. helaas hebben we eergisteren nog juist de val en het harpje vernieuwd om risico’s als deze te vermijden. gelukkig voor ons was deze start ongeldig en zijn we samen met onze begeleider direct in actie gekomen om een noodreparatie uit te voeren. in een elf meter lange mast klimmen bij windkracht 4 en golven is wat lastig, dus hebben we snel de mast naar beneden gehaald. onze begeleider jan willem kok is om de boot gaan zwemmen om met werktuigen en een reservelijntje het harpje te vervangen. we hebben er precies acht minuten over gedaan om de boel te repareren en de mast weer vast te zetten op de boot, de verstaging goed te trimmen en de zeilen weer te hijsen. helaas was op dat moment de start al geweest en helaas was het een geldige start. we konden er niet op tijd bij komen en voor ons was het op dat moment einde verhaal. met een ‘te vroege start’ gisteren en een niet gevaren race (in de uitslagen vermeld als dnf = did not finish) vandaag is een kans op een goede eindklassering verkeken en helaas ook de kans om bij een van die vier landen te komen die zich tijdens dit wk kunnen kwalificeren voor de olympische spelen 2000. in mei 2000 is de laatste kans om nederland te kwalificeren als land.”

op de vraag wat het team van de nog vier resterende races verwacht xx antwoordt schrier: “we hebben veel vertrouwen in ons bootje en we zijn in vorm, maar als dit soort dingen gebeuren dan werkt het niet. het jaar 2000 wordt nu gewoon een zwaar jaar omdat in mei pas het wk is, de voorbereiding voor sydney is daarmee moeilijker geworden, maar niet onmogelijk.”

uitslagen na tweede race

pl naam land r1 r2 pnt

1 doyle/olsen usa 4 3 7
2 macdonald/bjorn can 10 1 11
3 torben grael/ ferreira bra 1 10 11
19 wentholt/houweling ned 35 14 49
29 douze/geysen ned 6 63 69
129 neeleman/schrier ned ocs dnf 260

zie ook:https://www.ouverture.it/ycpa/mondiale.htm

laat meer artikelen zien over: wk star, punta ala (ita)


-----------------------------------------------------------------------

Deel: ' Zeilen WK Star Kwalificatie Spelen 1999 van de baan '
Lees ook