Amsterdam RAI


Hiswa 99

Date: 22-12-98

Zeilers ontmoeten elkaar op de Hiswa in de zeilen jachtclub

Centraal op HISWA 99, in de Hollandhal, staat de Zeilen Jachtclub waar zeilers elkaar ontmoeten voor een kop koffie of borrel, om nieuws over de zeilsport uit te wisselen of voor een van de vele lezingen en praatshows die de redactie van het maandblad Zeilen daar dagelijks organiseert.

Twee schepen als blikvanger
De Jachtclub is middenin de Hollandhal, tussen de zeilboten. Twee bijzondere boten flankeren deze club. Zo is er de vijftien meter lange houten kotter 'Zeeland', waarmee de familie Heimerink met vier kinderen in twee jaar tijd de Atlantische Oceaan rondzeilde. Zij vertellen uitvoerig over hun ervaringen en geven praktische tips. De tweede blikvanger is de 'Pro', een Contessa 32, waarmee Jacqueline Bakker solo van de Caribean naar Nederland zeilde. Ook zij vertelt dagelijks over haar avonturen aan boord.

Dagelijkse praatshows en interviews
Elke dag om 13.00 uur presenteren Zeilen-redacteuren Ruud Kattenberg en Henk Bezemer live een praatshow, met een flitsend programma met alles wat zeilers boeit. Spectaculaire reportages, zeilboten, reizen, moderne navigatie, en elke dag nieuwsrubrieken met 'de uiensnijer van de dag' en 'gezien op de HISWA'. Maar ook met prijsuitreikingen, presentaties, en gesprekken met zeilers, het publiek en mensen uit de branche. Om 17.00 uur is het Happy Hour met Braziliaanse Caraobische en Ierse muziek. Peter Stuivenberg interviewt ter afwisseling bekende en onbekende zeilers over hun zwaarste storm, vreemdste ontmoeting en sterkste verhaal.

Lezingen van prominente zeilers
Daarnaast is er elke dag het volgende lezingenprogramma:

11.00 uur- Nieuws uit de wedstrijdwereld
14.00 uur- Avontuur op zee
15.00 uur - Techniek, bouwmaterialen en onderhoud
16.00 uur- Langs vreemde kusten
Aan deze lezingen werken Henk de Velde, Roy Heiner, Jochem Visser, Rob Heimerink, Jacqueline Bakker en veel anderen mee.

Deel: ' Zeilers ontmoeten elkaar op Hiswa in Zeilen Jachtclub '
Lees ook