KNWV

KNWV - Nieuws


Team Heiner plaatst zich voor kwartfinales WK Matchracen

Maar liefst 12 wedstrijden van de zestien won Team Heiner in de eerste Round Robin. Met dit resultaat plaatst het team zich ruim voor de kwartfinales. Alleen het Amerikaanse team zette een betere prestatie neer door 13 maal te winnen.

Waren de eerste dagen van dit WK voornamelijk getekend door lichte wind, vandaag hadden de weergoden er zin in en werden bij 20 knopen (windkracht 5) de laatste wedstrijden gevaren van de eerste round robin.
Heiner toont zich tevreden: "het gaat goed, we hebben lekker gezeild. We zitten nu bij de acht teams die via de kwartfinales door willen stoten naar de halve finales en dat geeft een goed gevoel. Eigenlijk begint morgen het spelletje volledig opnieuw, want de resultaten staan allemaal weer op nul en de beste vier van de acht boten gaan door naar de halve finale. Onze doelstelling is om dit WK te winnen en gezien de manier waarop we zeilen liggen we goed op koers. Morgen gaan we ons opnieuw bewijzen."

Uitslagen 1e Round Robin

1. Amerika 13 overwinningen

2. Team Heiner, Ned 12 overwinningen

3. Schumann, Ger 11 overwinningen

4. Beadsworth, Gbr 11 overwinningen

5. Denemarken 9 overwinningen

Overige landen die zich geplaatst hebben voor de kwartfinales zijn Frankrijk, Noorwegen en Spanje. De titelverdediger Hans Wallen uit Zweden heeft het helaas niet gered en kon vandaag al zijn Soling in de hijskraan hijsen.


Voor meer informatie over KNWV Internet kunt u contact opnemen met medi@web,


KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl

Deel: ' Zeilteam Heiner plaatst zich voor kwartfinales WK Matchracen '
Lees ook