Gemeente Enkhuizen

Krabbershaven 1 april gebruiksgereed

Zeilvaart tevreden over vorderingen Gependam

Vandaag, vrijdag 21 maart, leidde havenwethouder Jan Franx vertegenwoordigers van de Zeilvaart rond over de Gependam. Gezamenlijk werd geconstateerd dat er behoorlijke vorderingen worden gemaakt. Wethouder Franx kon mededelen dat op 1 april aanstaande de haven voor het nieuwe seizoen voor gebruik gereed is.

Zowel Laurens Winkel als Caspar Mooijman van de Zeilvaart waren onder de indruk van de vorderingen. 1 April, de start van het nieuwe havenseizoen, is de haven geheel voor gebruik gereed en is de bedrijfsvoering voor de schippers van de charterschepen gegarandeerd. Dat wil dan nog niet zeggen dat alles klaar is. De bestrating is in ieder geval gereed, net als de vuilcontainers die dan geplaatst zijn. Wethouder Franx kon nog mededelen, dat er voor de schippers een twintigtal extra parkeerplaatsen worden aangelegd.

Het straatmeubilair, zoals de banken en verlichting worden daarna geplaatst. Zaterdag 17 mei, de dag dat de officiële opening plaatsvindt, is de gehele Gependam/Krabbershaven gereed. De opening zal met feestelijkheden gepaard gaan. De openingshandeling zal door de commissaris van de Koningin in Noord-Holland, de heer Borghouts, voltrokken worden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Zeilvaart Enkhuizen tevreden over vorderingen Gependam '
Lees ook