Zelf paaseieren maken bij The Chocolate Bar in Nijmegen

Met uw vingers in de warme chocolade

NIJMEGEN, 20050308 -- Op tweede paasdag, 28 maart kunt u zelf paaseieren maken bij The Chocolate Bar in Nijmegen. Heeft u altijd al met uw vingers in de warme chocolade willen zitten? Deze Pasen kan iedereen, jong en oud, samen aan het werk en volop genieten.


Veel heerlijke paaseieren en paashazen verschijnen momenteel in de etalages:. Wilt u de Paashaas een handje helpen, dan kunt u uw eigen ei in elkaar zetten bij The Chocolate Bar in Nijmegen. De decoratie en de verpakking maakt u zelf. Straks weet u waar de Paashaas zijn eieren laat maken.... , maar niks verklappen h! In het hart van Nijmegen, met uitzicht over de rivier de Waal, is The Chocolate Bar gevestigd in het voormalige klooster de Commanderie van Sint Jan (anno 1196). Hier wordt u meegenomen in de wereld van de chocolade. De cacao komt oorspronkelijk uit het gebied dat zich uitstrekt van Mexico tot in het Noorden van Zuid-Amerika. Onder de bewoners van Mexico en aangrenzende landen, (o.a. de ) vooral de Maya's en de Azteken, was het gebruik van cacao reeds eeuwenlang bekend voordat Columbus Zuid- Amerika ontdekte. Spanje Europa leerde pas in 1528 de cacao kennen toen de Spaanse ontdekkingsreiziger Hernan Cortez terugkeerde van zijn veroveringstochten uit in Mexico.
De Nederlanders hebben als zeevaarders een zeer belangrijke rol in de cacaohandel gehad. Nog steeds is Amsterdam de belangrijkste wereldhaven voor cacao. Vandaag de dag is chocolade een product dat iedereen in huis heeft. Als broodbeleg, om te drinken, om heerlijk van te snoepen en natuurlijk vinden we de chocolade ook terug in het snoepgoed van de Paashaas; het paasei!

Overige informatie
The Chocolate Bar is gevestigd in De Commanderie van St. Jan, gelegen aan de Franseplaats in Nijmegen. Vanaf de Grote Markt loopt u rechts langs het Waaggebouw de Kannenmarkt in en vervolgens rechtsaf de Korenmarkt over. Op tweede Paasdag is er een vrije inloop tussen 10.00 17.00 uur. In circa 20 minuten heeft u uw ei in elkaar gezet, gedecoreerd en verpakt.

Wat kost het
Het in elkaar zetten, decoreren en verpakken van een ei kost 6,- per persoon.

Voor meer informatie gaat u naar www.chocolatebar.nl

Deel: ' Zelf paaseieren maken bij The Chocolate Bar in Nijmegen '
Lees ook