Gemeente Amsterdam


---
|
Zelfstandig Haags openbaar vervoer scoort veel beter dan Amsterdams GVB

Zelfstandig Haags openbaar vervoer scoort veel beter dan Amsterdams GVB

De gebruikers van het Haagse openbaar vervoerbedrijf HTM zijn in vergelijking met de Amsterdamse reizigers, die gebruik maken van het GVB, veel meer tevreden.
Dit blijkt uit een onderzoek van O+S, dat op 13 mei in opdracht van de gemeente Amsterdam werd uitgevoerd naar een groot aantal kwaliteitsaspecten van het openbaar vervoer in Den Haag. Deze cijfers zijn vergeleken met de cijfers over het openbaar vervoer in Amsterdam. De zelfstandige HTM scoort op alle punten die voor de reizigers belangrijk zijn, veel beter.
De resultaten van het onderzoek:

Zie het origineel http://www.amsterdam.nl/nieuw...02/pb/pb-084.html .
Wethouder Hester Maij: "Het enorme verschil in waardering tussen het openbaar vervoer in Den Haag en Amsterdam laat duidelijk zien dat een zelfstandig bedrijf, zoals de Haagse HTM, veel betere prestaties levert. Dit is het zoveelste argument om morgen, 15 mei, voor verzelfstandiging van het GVB te stemmen in plaats van achter allerlei praatjes van actievoerders aan te lopen."

De jongste peiling, ook op 13 mei gehouden, wijst uit dat er nauwelijks verschuivingen hebben plaatsgevonden tussen voor- en tegenstanders (voor 19%, tegen 44%). Het aantal twijfelaars neemt licht af, maar is een dag voor het referendum nog steeds groot, meer dan een derde van de Amsterdammers (van 44% naar 37%).

Amsterdam, 14 mei 2002 Stefan Rutte

^


-

© gemeente Amsterdam - 14-05-2002

Deel: ' Zelfstandig Haags openbaar vervoer scoort beter dan Amsterdams GVB '
Lees ook