Zelfstandig ondernemen als blinde geen enkel probleem


Ziezo FM brengt nieuws, informatie en interessante studiogasten

MILL, 20110106 -- Sinds 1 januari 2011 kunt u via ruim 75 internetstations en lokale omroepen luisteren naar Ziezo FM. Met Ziezo FM wil de initiatiefnemer (Corn Kremers) op een laagdrempelige wijze luisteraars informeren over slechter zien, slechtzienden en blinden. Dit via interviews, studiogasten, een prijsvraag en actuele onderwerpen. Ziezo FM is door de gekozen opzet voor iedereen een ideaal programma om meer te weten te komen over een visuele beperking.

In de 2e uitzending (week 2) van Ziezo FM is Rinus Snoeren uit Oisterwijk te gast. Hij werd door een auto-ongeluk op zijn 21e volledig blind. Bij de pakken neerzitten deed hij niet. Hij begon een opleiding in de horeca en begon op zijn 24e een eigen horecabedrijf. Hij zette meerdere horecabedrijven op die hij nu verhuurt en ondertussen heeft hij ook al 15 jaar een bedrijf wat actief is in de verkoop van hulpmiddelen. In Ziezo FM vertelt hij uitgebreid over die tijd, de obstakels, de kansen en zijn uitdagingen.

Maar ook in Ziezo FM een telefonisch gesprek met de Ooglijn van Viziris en het Loket Aangepast-lezen. Deze laatste vertelt wat er zoal aan aangepaste lectuur bestaat, hoe men dit alles in huis kan krijgen en voor wie het bedoelt is. Roel van Houten van de Ooglijn vertelt over de toegankelijkheid, of juist ontoegankelijkheid van gemeentelijke websites. Daarnaast is er een gesprek met Annemiek van Munster. Zij schreef het boek Plus23 over haar revalidatie op het Loo-erf in Apeldoorn. En uiteraard is er weer een prijsvraag.

Ziezo FM wordt uitgezonden bij de lokale omroepen in Aalsmeer, Abcoude, Amsterdam, Anna Paulowna, Apeldoorn, Assen, Barneveld, Bergambacht, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Bergen, Egmond aan Zee, Bernheze, Best, Boxmeer, Breda, Bunschoten, Spakenburg, Castricum, Coevorden, Cranendonck, Heeze Leende, de Ronde Venen, Diemen, Dokkum, Drimmelen, Echt Susteren, Ede, Eijsden, Margraten, Gemert Bakel, Gennep, Goedereede, Goes, Borsele en Kapelle, Goirle, Haarlem, Harlingen, Hattem, Heerde,, Epe, Heerhugowaard, Langedijk, Alkmaar, Heumen, Hoogvliet, Horst, Ijsselstein, Leerdam, Lochem, Meppel, Mill en Sint Hubert, Nederlek, Noord Oost Polder, Nunspeet, Oirschot, Oldenbroek, Olst Wijhe, Purmerend, Putten, Ermelo, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Rijssen & Holten, Rijswijk, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Slotervaart en Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis, Smallingerland, Soest, Stein, Ter Aar, Terneuzen, Tilburg, Tynaarlo, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Veldhoven, Vlaardingen, Vught, West Zeeuws Vlaanderen, Wieringermeer, Wijchen, Zaanstad en Wormerland. Daarnaast zijn er ook nog een aantal internetstations wat Ziezo FM opnemen in hun programmering.

Ziezo FM heeft voor de uitzendingen een subsidie ontvangen van stichting Winckel Sweep. Deze stichting wil het welzijn van visueel gehandicapten bevorderen. Daarbij is Dedicon en de LSBS nauw betrokken.

Kijk voor meer informatie op www.ziezofm.nl.


Deel: ' Zelfstandig ondernemen als blinde geen enkel probleem '
Lees ook