Gemeente Rotterdam

Zes genomineerden krijgen Het OOG van Rotterdam

(14-03-03) Op maandag 24 maart 03 reikt loco-burgemeester Rabella de Faria de Rotterdamse onderscheiding Het Oog van Rotterdam uit. Voor deze onderscheiding van het Oog van Rotterdam zijn in totaal 64 aanmeldingen binnengekomen. Dat gebeurde nadat de gemeente de afgelopen weken in een mediacampagne had opgeroepen kandidaten voor deze gemeentelijke onderscheiding aan te melden. De gemeente Rotterdam vindt het belangrijk mensen te eren die zelf iets doen aan een betere woon- en leefomgeving en vooral een veiliger stad.

De jury selecteerde uit de 64 kandidaten uiteindelijk 6 genomineerden voor Het OOG van Rotterdam omdat deze mensen niet geaarzeld hebben op te treden toen het nodig was. Het Oog van Rotterdam werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt.

De genomineerden zijn:
1. twee mannen die een dader van een steekpartij na een achtervolging staande hielden en overdroegen aan de politie;

3. een jongeman die in de Nieuwjaarsnacht niet aarzelde in het koude water te springen om te trachten een man te redden die met zijn auto te water was geraakt;
4. een marktkoopman die een dief van koffers, ondanks dreiging van een mes in bedwang hield tot de politie arriveerde; 5. een bovenbuurman die direct de politie alarmeerde en probeerde hulp te bieden toen bleek dat zijn bejaarde benedenburen werden overvallen, de overvaller nam hierop zonder buit de benen; 6. een man die een auto-inbreker aansprak op zijn gedrag en ondanks bedreiging met een mes deze inbreker ca. 20 minuten achtervolgde waarna hij uiteindelijk, geholpen door omstanders, de inbreker in bedwang kon houden totdat de politie arriveerde.

Deel: ' Zes genomineerden krijgen Het OOG van Rotterdam '
Lees ook