Zes genomineerden voor Wandeltrofee 2016

24 december 2015

Zes genomineerden voor Wandeltrofee 2016

Vier wandelgidsen en twee wandelnetwerken zijn genomineerd voor de Wandeltrofee 2016. Op zaterdag 20 februari 2016, tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, maakt de jury de winnaar van deze prestigieuze onderscheiding bekend.

De genomineerden zijn: 'Kuieren kijken en kieken in de Achterhoek', 'Geopaden op de Stuwwal', 'Natuurparels in Midden-Limburg', 'Op pad in Rotterdam' en de wandelnetwerken 'Hof van Delfland' en 'Groene Hart'. Het is voor het eerst dat netwerken meedingen naar de Wandeltrofee.

Nalopen van routes

In de komende weken gaan vrijwilligers op pad om de genomineerde routes en netwerken in de praktijk te testen. Daarbij letten ze onder andere op de markering, landschappelijke waarde van de routes en de verhouding verhard-onverhard. Bij de netwerken zijn vooral de extra's belangrijk, zoals bijbehorende kaarten, apps, folders en publiciteitscampagnes.

Welke route of netwerk straks de eretitel Wandelroute van het Jaar mag voeren, blijft strikt geheim tot het moment suprême, de uitreiking van de glazen trofee op de Fiets en Wandelbeurs.

 Lijst van genomineerden (in willekeurige volgorde): 1. 'Kuieren kijken en kieken in de Achterhoek' De Achterhoek in 15 routes Truus Wijnen Uitgeverij BDU 2. Geopaden op de Stuwwal 12 geologische wandelingen in het stuwwalgebied tussen Kleve, Nijmegen en Mook Henk Blaauw, Lex Kempers, Jo Louppen en Jan Noordik in samenwerking met Vereniging Geopaden Stuwwal Uitgeverij Matrijs 3. Olaf Op den Kamp Natuurparels in Midden-Limburg 10 rondwandelingen door de mooiste natuurgebieden tussen Susteren en De Peel uitgeverij TIC 4. Eddy le Couvreur Op pad in Rotterdam De ultieme wandelgids voor de Maasstad twee delen: van Noord naar Zuid en van Oost naar West uitgeverij Coolegem Media 5. Wandelnetwerk Hof van Delfland 900 km, in twee richtingen bewegwijzerd Recreatieschap Midden-Delfland 6. Wandelnetwerk Groene Hart (Utrecht-West) 620 km, in twee richtingen bewegwijzerd Recreatie Midden-Nederland 

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs die hiermee het recreatief wandelen wil stimuleren. Het evenement betekent de start van het nieuwe fiets- en wandelseizoen. Ook vindt daar de aftrap plaats van de landelijke publiciteitscampagne voor Meimaand Fietsmaand.

Deel: ' Zes genomineerden voor Wandeltrofee 2016 '


Lees ook