Horses of the DutchInternationale Samengestelde Wedstrijd op en om Renbaan Duindigt te Wassenaar
Komend weekeinde wordt op en om de Renbaan Duindigt te Wassenaar de 6e editie van de Samengestelde Wedstrijd (SGW) Duindigt gehouden. Dit hippische evenement is in de afgelopen zes jaar uitgegroeid van een regionale SGW tot een internationale wedstrijd waarbij tevens de Provinciale Kampioenschappen van de provincies Zuid Holland en Noord Brabant worden verreden. Dit jaar is het voor het eerst weer mogelijk ook een wedstrijd en teven s kampioenschap voor de zwaarste SGW klasse de Z te organiseren. Dit werd mogelijk gemaakt door een extra stuk terrein waardoor de vereiste lengte voor dit Z-parcours kon worden verkregen. Topsport op Duindigt dus!

De wedstrijden worden georganiseerd door twee regionale rijverenigingen, de Blesruiters uit Stompwijk en de Koningin Emma uit Wassenaar. Deze verenigingen zijn veel dank verschuldigd aan de terrein- en landgoedeigenaren die wederom bereid waren mee te werken en hun terrein geheel of gedeeltelijk ter beschikking stelden aan de organisatie. Daarnaast kan een dergelijk evenement niet meer bestaan zonder goede sponsors en bleek het bedrijfsleven uit de wijde omtrek bereid een bijdrage te leveren aan deze wedstrijd.

Een SGW bestaat uit een dressuurproef een springproef en een uithoudingsproef. Met name de uithoudingsproef is een spectaculaire wedstrijd waarvan zowel paardenliefhebbers als leken kunnen genieten van topsport en natuur. Het hindernistraject voert door prachtige privé-landgoederen en is voor iedereen een buitengewoon aantrekkelijke wandeling! Het parcours is evenals voorgaande jaren gebouwd door Martin Spruit en Kees de Jong, beiden tevens enthousiast beoefenaars van deze allround tak van paardensport. Zij staan garant voor een faire cross met creatieve en toch ook technisch lastige sprongen; een uitdaging voor de deelnemers!

Op zaterdag worden de Provinciale Kampioenschappen voor de L, M en Z-klasse verreden en verschijnen ook diverse Belgische en Duitse deelnemers aan de start. Op zondag is het de beurt aan de B-klasse en is er tevens een oefencross voor de startende SGW-combinaties.

Op zondag wordt er een Oefenmarathon gehouden voor aanspanningen. Diverse wagens getrokken door paarden of ponies zullen dan de prachtige landgoederen van o.a. Clingendael doorkruizen. Uiteraard is ook dit een voor het publiek zeer aantrekkelijk schouwspel waaraan ook een unieke wandeling gekoppeld is door normaal afgesloten landschappen.

De entrée is zoals gebruikelijk gratis en de organisatie hoopt daarom vele belangstellenden te mogen begroeten. Start van de Cross Country is zaterdag om 12.00 uur. Het startschot zal worden gegeven door de burgemeesters en/of wethouders van de gemeenten Leidschendam en Wassenaar. Op zondag starten de Cross Country en de Marathon voor aanspanningen beiden om 11.30 uur.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' Zesde editie Samengestelde Wedstrijd Duindigt in Wassenaar '
Lees ook