Politiebericht Venlo 13-07-2001
Mediaberichten 13 juli (11.00 uur)

LIMBURG-NOORD Zeven automobilisten betrapt op rijden onder invloed

LIMBURG-NOORD De politie heeft de afgelopen week (6 t/m 13 juli) in totaal 7 automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Drie van hen waren betrokken bij een verkeersongeval. Dit gebeurde in Venlo en in Weert. De overige dronken bestuurders werden gecontroleerd in Gennep, Blerick, Panningen en St. Odilienberg.

Op de A67 in Venlo botste twee automobilisten op elkaar, waarbij bleek dat beiden gedronken hadden. Een van de betrokkenen, een 39-jarige inwoner van Blerick, verklaarde dat een automobilist, een 43-jarige plaatsgenoot, met hoge snelheid was genaderd vlak achter hem vol in de remmen was gegaan. Vervolgens was de auto naar links gemanoeuvreerd en via de betonnen middenwand van links naar rechts gestuiterd. Hierbij werd het voertuig van de 39-jarige geraakt, waardoor deze was gaan tollen en dwars op de weg tot stilstand kwam. Beide voertuigen raakten beschadigd. De 43-jarige automobilist maakte zich uit de voeten zonder zich bekend te maken aan de andere partij. Hierbij liet hij zijn auto achter. Een ademanalyse op het bureau bij de 39-jarige wees uit dat hij teveel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod voor 7 uur. Ook de identiteit van de 43-jarige automobilist werd achterhaald, waarna hij naar het bureau werd gebracht voor nader onderzoek. Hier verklaarde hij dat hij had gereden onder invloed van alcoholhoudende drank. Met toepassing van snelrecht is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Op de Ringbaan Oost in Weert raakte een 29-jarige automobilist uit Roermond betrokken bij een eenzijdig ongeval. De man is bij de rotonde Kampershoek rechtdoor gereden en heeft daarbij 2 geleidebakens en 2 verkeersborden omver gereden. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had, waarna hij met toepassing van snelrecht een rijverbod kreeg voor 4 uur.

Alcoholgebruik in het verkeer is vooral een mannenkwestie. Mannen zijn tweemaal zo vaak in overtreding als vrouwen. Mannen in de leeftijdsgroep van 35 tot en met 49 jaar rijden het meest onder invloed. Bij de vrouwen zijn het de 50-plussers die het meest onder invloed rijden.

VENLO 13 drugsaanhoudingen

VENLO De politie heeft de afgelopen week periode 6 juli tot en met 12 juli in totaal 13 personen aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet. Acht van hen vanwege het bezit van verdovende middelen en vijf vanwege het verkopen van de drugs. Dit gebeurde in het kader van de integrale projectmatige aanpak van de drugshandel en overlast in Venlo. Daarnaast zijn drie personen betrapt op het overtreden van een eerder opgelegde verblijfsontzegging. Twee personen kregen juist een verblijfsontzegging van 8 uur opgelegd, nadat ze betrapt waren op verkoop van verdovende middelen. Bij de acties zijn ruim 900 gram hashish, een kleine hoeveelheid cocaine en ruim 800 gram marihuana aangetroffen en in beslag genomen. Een groot deel van deze softdrugs werd aangetroffen in een pand aan de Maaskade. Bij het onderzoek troffen politieagenten 830 gram hashish aan alsmede ruim 600 gram marihuana.

Deel: ' Zeven mensen betrapt op rijden onder invloed in N-Limburg '
Lees ook