CDA

Zeven nieuwe CDA-Tweede Kamerleden beëdigd

Vanmorgen zijn 7 nieuwe Tweede Kamerleden van het CDA beëdigd. De nieuwe Kamerleden zijn: Rendert Algra, Myra van Loon-Koomen, Margreeth Smilde, Wim van Fessem, Jan Jacob van Dijk, Nihat Eski en Maarten Haverkamp.

De kamerleden volgen de zeven CDA-ers op die zitting hebben in het kabinet-Balkenende: premier Balkenende, minister Van der Hoeven (Onderwijs) en de staatssecretarissen Wijn (Buitenlandse Handel), Ross-Van Dorp (Ethiek, ouderen, gehandicapten en sport, VWS), Van der Knaap (Defensie), Van Ardenne-Van der Hoeven
(Ontwikkelingssamenwerking) en Van Geel (Milieu en duurzaamheid, VROM)

Rendert Algra (38) uit Jubbenga (Friesland) was laatstelijk hoofd P en O bij Friesland Coberco Dairfoods. Daarvoor was hij politie-agent en bestuurder van de CNV-Industriebond. Voor het CDA was hij onder meer fractievoorzitter in het stadsdeel Westerpark in Amsterdam. Rendert is gehuwd en heeft vier kinderen.

Myra van Loon-Koomen (36) uit Ossenisse (Zeeland) werkte tot voor kort bij de Rabobank in Terneuzen. Zij vervulde functies in onder andere makelaardij en bankwezen. Zij is gehuwd en heeft drie kinderen.

Margreeth Smilde (48) uit Eelde was beleidsmedewerker van CDA-Europarlementslid Albert-Jan Maat. Zij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Wim van Fessem (52) uit Breda was persofficier van Justitie. Hij was fractievoorzitter en wethouder voor het CDA in de gemeente Breda. Hij is gehuwd en heeft drie kinderen.

Jan-Jacob van Dijk (37) uit Culemborg was programmaleider arbeidsrelaties bij de vakcentrale CNV en lid van de gemeenteraad van Culemborg. Hij neemt voor Jan Peter Balkenende de leerstoel christelijk-sociaal denken aan de Vrije Universiteit van Amsterdam waar. Hij is gehuwd en heeft drie kinderen.

Nihat Eski (39) uit Nieuwegein was vakgroepbestuurder bij de Bedrijvenbond CNV. Hij is lid van het Intercultureel Beraad van het CDA. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.

Maarten Haverkamp (28) uit Nederhorst den Berg was werkzaam als consultant bij IBM Nederland en lid van de gemeenteraad Wijdemeren. Hij woont samen.

Deel: ' Zeven nieuwe CDA-Tweede Kamerleden beëdigd '
Lees ook