Ziehl-Abegg Benelux winnaar 2015 in Ventilatiebranche


Nationale Business Succes Award 2015: iedere zondag op RTL7 om 12:55 uur

Rotterdam, 20160105 -- Ziehl-Abegg Benelux BV is door de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar 2015 in de Ventilatiebranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende onderneming, met een zeer sterke positionering en een excellente reputatie. ‘De naam Ziehl-Abegg staat voor duurzaamheid, betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatie. Deze sterk groeiende onderneming vervult in haar branche een voortrekkersrol en stelt feitelijk de technische norm voor haar concurrenten.’

Vanuit een heldere visie en overtuiging opereert Ziehl-Abegg Benelux BV als onderdeel van het wereldwijde concern Ziehl-Abegg Group in de markt van de lucht- en aandrijftechniek met daarop afgestemde regeltechniek. Zij levert onder meer ventilatoren aan zo’n 17 verschillende branches. Van datacenters, de glastuinbouw, kippenstallen tot in de trein: bijna overal zijn de ventilatoren van Ziehl-Abegg te vinden. Haar doel is meerwaarde scheppen voor al haar stakeholders, zonder enig compromis aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappij. Haar state-of-the-art producten en maatschappelijk bewustzijn dragen onmiskenbaar bij aan een duurzame menselijke samenleving. Consequent beleid, innovatie ten doel van haar waarden en missie en doelgerichte implementatie hebben Ziehl-Abegg gebracht tot wat ze nu is: een van de belangrijkste spelers in haar markten in de Benelux. Ziehl-Abegg Benelux BV is opgericht in 2006.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Ziehl-Abegg Benelux BV een stabiele, vooruitstrevende onderneming die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. ‘Ziehl-Abegg is continu bezig haar producten te verbeteren en optimaal af te stemmen op de wensen van vandaag en de nog hogere verwachtingen in de toekomst.’

Spreekwoordelijk Duitse kwaliteit

De jury prijst met name haar focus op de hoge – spreekwoordelijk Duitse – kwaliteit en betrouwbaarheid van haar producten. Om dit hoge niveau te behouden wordt streng gelet op alle aspecten van het productieproces. Zo selecteert Ziehl-Abegg streng op de kwaliteit van haar toeleveranciers. ‘Dankzij deze instelling kan zij haar reputatie op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid keer op keer waarmaken’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

De onderneming onderscheidt zich verder door haar innovatieve instelling, die onderdeel van de bedrijfsstrategie is. Innovatie wordt bij alle medewerkers op elk gebied gestimuleerd. Niet voor niets opende Ziehl-Abegg in 2008 in Duitsland haar Invent Technology Centre, een onderzoekscentrum waar een team van ruim 100 ingenieurs en technici samenwerken aan nieuwe technieken en (nog) stillere ventilatoren. ‘Een goed voorbeeld van de innovatieve kracht van Ziehl-Abegg is de in 2012 geïntroduceerde ZAplus ventilator, die nieuwe normen op het gebied van geluidsniveau en energieverbruik heeft gesteld, en toentertijd al zelfs voldeed aan de strenge Europese ErP-richtlijn van vandaag.  Met de release van de ZAvblue, eerder dit jaar, is er wederom een nieuwe standaard gezet. Deze ventilator verplaatst nog meer lucht bij een kleinere inbouwmaat. Dit levert een significante besparing  aan energiekosten op,  door het hoge rendement dat deze ventilator geeft’, aldus de jury.

‘Deze Succes Award in de Ventilatiebranche is een bevestiging van het goede werk van ons team’, zegt Tino Oirbans, Managing Director Ziehl-Abegg Benelux BV. ‘We staan dicht bij onze klanten en volgen nauwgezet de ontwikkelingen in elke branche waarin we werkzaam zijn.’

Meer informatie: https://www.Ziehl-Abegg.nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2015), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in februari en wekelijks tot einde 2015 te volgen op RTL 7, zondags om 12:55 uur.

Over Ziehl-Abegg

Ziehl-Abegg (Künzelsau, Baden-Württemberg, Duitsland) behoort tot de internationaal toonaangevende ondernemingen op het gebied van de lucht- en aandrijftechniek met daarop afgestemde regeltechniek. Voorbeelden voor toepassingsgebieden van de producten zijn warmte- en koude-installaties evenals clean-room-technologie en agrarische techniek. Ziehl-Abegg heeft al in de jaren vijftig de basis voor moderne ventilatoraandrijvingen gelegd: buitenloopmotoren die tot op heden de stand van de techniek zijn. Een ander toepassingsgebied zijn elektrische motoren die bijvoorbeeld in liftinstallaties, medische toepassingen (CT-scan) of onderwatervoertuigen voor de aandrijving zorgen. Het onderwerp elektrische mobiliteit (Clean Power) in het wegverkeer werd in 2012 opgericht als onderdeel van het Ziehl-Abegg-Automotive Team en daar zijn de productie, verkoop en verdere ontwikkeling van een wielnaafaandrijving ondergebracht. Deze ZAwheel wordt al in meerdere landen toegepast op stadsbussen.

De hightech onderneming heeft een hoge mate van verticale integratie. Ziehl-Abegg biedt werk aan 1.900 mensen in de Zuid-Duitse fabrieken. Wereldwijd werken er 3.400 medewerkers voor de onderneming verdeeld over 27 bedrijven, 16 productievestigingen en 87 verkooplocaties. De circa 30.000 producten worden in meer dan 100 landen verkocht. De omzet bedroeg 423 miljoen euro in 2014. Twee derde hiervan werd in de export behaald.

 Emil Ziehl heeft de firma in 1910 in Berlijn opgericht als fabrikant van elektrische motoren. Na de Tweede Wereldoorlog werd de vestiging van de firma naar Zuid-Duitsland verplaatst. Ziehl-Abegg SE is niet beursgenoteerd en bevindt zich in familiebezit.


Deel: ' Ziehl-Abegg Benelux winnaar 2015 in Ventilatiebranche '
Lees ook