Robert-Fleury ziekenhuis rust mobiele medewerkers uit met Compaq iPAQ Pocket PC's

Vanaf iedere plek en op elk tijdstip toegang tot patiëntengegevens

Gouda, 24 september 2001 - Het Robert-Fleury psychiatrisch ziekenhuis, met drie vestigingen in Zuid-Holland, is gestart met een pilotproject om verpleegkundigen en psychiaters uit te rusten met een Compaq iPAQ Pocket PC in combinatie met een Ericsson mobiele GPRS-telefoon. Beide apparaten staan draadloos met behulp van de Bluetooth-technologie met elkaar in verbinding. Met behulp van deze apparatuur kunnen de ambulant werkende artsen en verplegers vanaf iedere locatie en op elk tijdstip toegang hebben tot de elektronische patiëntendossiers.

Met het pilotproject, dat drie maanden zal duren, wil de Robert-Fleury Stichting nagaan in hoeverre mobiele ICT-apparatuur zinvol is in te zetten door haar mobiele medewerkers. Het ligt in de lijn der verwachting dat de kwaliteit van ambulante zorg zal verbeteren doordat medewerkers sneller en beter ingelicht worden. De efficiëntie in het arbeidsproces zal toenemen doordat gegevens direct elektronisch verwerkt worden en dus niet langer per fax doorgestuurd en handmatig verwerkt hoeven worden. Doordat de medewerkers overal en op elk tijdstip toegang hebben tot de patiëntengegevens zal naar verwachting ook minder reistijd nodig zijn.

Daarnaast dient het pilotproject ook om te bepalen in hoeverre de veelal zeer recente technieken - zoals GPRS en Bluetooth - in de praktijk bruikbaar zijn. Na afloop van het pilotproject neemt de Robert-Fleury Stichting een besluit of de geteste combinatie van Compaq iPAQ Pocket PC's en Ericsson GPRS telefoons in gebruik genomen zal worden. Bij een positief besluit zal het gaan om 30 tot 60 ambulante medewerkers, psychiaters en verpleegkundigen die dagelijks op thuisbezoek gaan.

De software voor het invoeren van patiëntengegevens is ontwikkeld door Innovit, tevens de leverancier van het ziekenhuisinformatiesysteem. Deze software is vervolgens door UniXS geschikt gemaakt voor de Compaq iPAQ Pocket PC. Het gebruikte mobiele netwerk is het GSM/GPRS-netwerk van Telfort, dat een landelijke dekking heeft.

De Robert-Fleury Stichting is een Algemeen Psychiatrisch Ziekenhuis met vestigingen in Leidschendam, Zoetermeer en Gouda. Deze Stichting biedt behandelingen voor volwassenen en ouderen via de polikliniek, in deeltijd en klinisch. Aansluitend op deze basisfuncties biedt het ziekenhuis ook specifieke behandelingen aan binnen de functies high care, intensieve zorg voor volwassenen en de complexe ouderen-psychiatrie. Verder heeft de Robert-Fleury Stichting twee specialistische functies, te weten voor de behandeling van cliënten met ernstige eetstoornissen (De Ursula) en voor de behandeling van dove psychiatrische cliënten (Visuele Interactie Afdeling, kortweg V.I.A.).

Over Compaq
Compaq Computer Corporation ('Compaq') is opgericht in 1982 en is een van 's werelds marktleiders op het gebied van enterprise-technologie en -oplossingen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert hardware, software, oplossingen en diensten, waaronder toonaangevende enterprise opslag- en ICT-oplossingen, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen en communicatieproducten, alsmede draagbare en desktop personal computers die in meer dan 200 landen worden verkocht.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten is beschikbaar op https://www.compaq.nl.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 - 565807, e-mail: Jeanette.dewilde@compaq.com Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 - 5628208, e-mail: perlitaf@monogram.nl

Deel: ' Ziekenhuis rust mobiele medewerkers uit met Pocket pc's '
Lees ook