Ziezo FM vanaf 1 januari bij ruim 70 omroepen te beluisteren


Nieuw radioprogramma over slechter zien, slechtzienden en blinden

MILL, 20101230 -- Vanaf 1 januari 2011 kunt u via ruim 70 internetstations en lokale omroepen luisteren naar Ziezo FM. Met Ziezo FM wil de initiatiefnemer op een laagdrempelige wijze luisteraars informeren over slechter zien, slechtzienden en blinden. Er worden nu in eerste instantie vier uitzendingen gemaakt. Wanneer er behoefte is aan een dergelijke uitzending onder omroepen en luisteraars krijgt Ziezo FM mogelijk een vervolg.

In de eerste aflevering van Ziezo FM zijn Frederique Wissink en Gerard Kolman live aanwezig als studiogast. Zij lezen al vele jaren boeken, kranten en tijdschriften voor in de studio's van Dedicon. Dit is een producent van aangepaste lectuur voor iedereen met een leeshandicap. In Ziezo FM vertellen Frederique en Gerard over het beroep "voorlezer", hoe zij dit geworden zijn en wat de kunst is van goed voorlezen. Natuurlijk zijn er ook fragmenten te horen van het geen zij zoal in hebben gesproken.

Maar ook in Ziezo FM een telefonisch gesprek met de Ooglijn van Viziris en het Loket Aangepast-lezen. Deze laatste vertelt wat er zoal aan aangepaste lectuur bestaat, hoe men dit alles in huis kan krijgen en voor wie het bedoeld is. De Ooglijn van Viziris is de vraagbaak op het gebied van een visuele beperking en is net als het Loket Aangepast-lezen iedere uitzending te horen met actuele informatie. Daarnaast is er in de eerste Ziezo FM een interview met Ralf Habets uit Grave. Hij is de eerste blinde prins carnaval in Nederland. En ook is er wat te winnen, dat via een prijsvraag. Voldoende redenen dus om te luisteren.

Ziezo FM wordt uitgezonden bij de lokale omroepen in Aalsmeer, Abcoude, Amsterdam, Anna Paulowna, Apeldoorn, Assen, Barneveld, Bergambacht, Bergen op Zoom, Woensdrecht, Bergen, Egmond aan Zee, Bernheze, Best, Boxmeer, Breda, Bunschoten, Spakenburg, Castricum, Coevorden, Cranendonck, Heeze Leende, de Ronde Venen, Diemen, Dokkum, Drimmelen, Echt Susteren, Ede, Gemert Bakel, Gennep, Goedereede, Goirle, Haarlem, Harlingen, Heerde,, Epe, Heerhugowaard, Langedijk, Alkmaar, Heumen, Hoogvliet, Horst, Ijsselstein, Leerdam, Lochem, Meppel, Mill en Sint Hubert, Nederlek, Noordoostpolder, Nunspeet, Oirschot, Oldenbroek, Olst Wijhe, Purmerend, Putten, Ermelo, Renswoude, Scherpenzeel, Woudenberg, Rijswijk, Sint Anthonis, Sint Michielsgestel, Slotervaart en Anthoni van Leeuwenhoekziekenhuis, Smallingerland, Soest, Stein, Ter Aar, Terneuzen, Tilburg, Tynaarlo, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Veldhoven, Vlaardingen, Vught, West Zeeuws Vlaanderen, Wieringermeer, Wijchen, Zaanstad en Wormerland. Daarnaast is er een aantal internetstations dat Ziezo FM opneemt in hun programmering.

Ziezo FM heeft voor de 4 pilotuitzendingen een subsidie ontvangen van stichting Winckel Sweep. Deze stichting wil het welzijn van visueel gehandicapten bevorderen. Daarbij is Dedicon en de LSBS nauw betrokken.

Kijk voor meer informatie op www.ziezofm.nl.


Deel: ' Ziezo FM vanaf 1 januari bij ruim 70 omroepen te beluisteren '
Lees ook