Ziggo opent de aanval op glasvezel


Venray, 20170104 -- Terwijl in veel Nederlandse dorpen en steden steeds meer burgerinitiatieven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in het leven worden geroepen gaat Ziggo in de aanval.

Ziggo opent de aanval op glasvezelOp aanvraag van de vergelijkingssites www.allesin1vergelijken.eu en www.allesin1glasvezelvergelijken.nl laat Ziggo weten dat het bedrijf op korte termijn gaat beginnen met de installatie van EuroDOCSIS 3.1.

Met EuroDOCSIS 3.1, de Europese versie van DOCSIS, gaat het bedrijf weer een stap verder. Via deze techniek zijn via de kabel symmetrische snelheden tot 1GB/s mogelijk. Er kunnen zelfs snelheden van 10 Gbit/s download en 2 Gbit/s upload worden gerealiseerd.

Symmetrisch down- en uploaden via kabel

Het down- en uploaden met dezelfde snelheid is momenteel alleen de kracht van glasvezel internet. Glasvezel is echter niet overal in Nederland beschikbaar en zal ook vanwege de zeer hoge kosten die de aanleg van een glasvezelnetwerk met zich meebrengt beperkt blijven. Omdat het kabelnetwerk in Nederland in tegenstelling tot glasvezel landelijk beschikbaar is zal Ziggo zeer zeker een grote slag slaan in de concurrentie met de aanbieders van glasvezeldiensten.      

De symmetrische snelheden bij internet via de kabel worden behaald doordat het gehele spectrum voor het downloaden en uploaden wordt gebruikt. Bij het huidige kabelinternet is het spectrum verdeeld. Door deze verdeling is er momenteel op de kabel een hogere downloadsnelheid en een lagere uploadsnelheid beschikbaar. Met EuroDocsis 3.1 is er echter een veel hogere downloadsnelheid haalbaar die Ziggo wederom kan verlagen om zo de download- en uploadsnelheid symmetrisch te maken.

Meer mogelijkheden

Elke Ziggo klant beschikt op dit moment via de kabel al over 4 GB aan bandbreedte. Deze wordt gebruikt voor radio/televisie + telefonie + internet. Het grootste gedeelte van deze bandbreedte wordt gebruikt voor TV. Naast EuroDOCSIS 3.1 zou Ziggo ook nog eens kunnen overstappen naar het systeem dat door KPN (IPTV) wordt gebruikt. Ook hierdoor zou er al veel meer bandbreedte voor internet beschikbaar komen dan dat er nu is. Met deze mogelijkheden zal Ziggo weer tot een directe concurrent van het glasvezel internet behoren en voorbereid zijn op de volgende stap in de digitale transformatie.

Allesin1vergelijkeneu
Deel: ' Ziggo opent de aanval op glasvezel '
Lees ook