Gemeente Den Helder

ZIJ-AAN-ZIJ IN DE POLITIEK

betreft: week: week 37

Wanneer de samenleving onvoldoende gebruik maakt van de bijdrage die vrouwen kunnen leveren, wordt de ontwikkeling van de hele samenleving belemmerd.

De werkgroep Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is een lokale, niet partij-gebonden werkgroep die, naast het voeren van actie om ook dit proces in Den Helder te versnellen, zich ten doel stelt: · vrouwen erover na te laten denken wat politiek in hun leven zou kunnen betekenen; · ervoor te ijveren dat meer vrouwen in de gemeenteraad gekozen worden.

Het basisprincipe van de actie Zij-aan-Zij in de politiek Den Helder is: het belang van deelname van vrouwen in de politiek duidelijk te maken. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 geeft wekelijks een of meerdere vrouwen uit onze gemeente haar mening over "VROUWEN IN DE POLITIEK"

Politiek in Den Helder:.......een zaak voor mannen én vrouwen! Ervoor zorgen dat Den Helder een stad wordt waar het nog beter wonen en werken is? Je moet het met elkaar doen! Vrouwen in de raad kunnen een verschil maken. Jij dus ook. Denk mee, praat mee, doe mee: stem op een vrouw!

Linda Rose Smit (Raadslid)

Politiek in Den Helder:.......een zaak voor mannen én vrouwen! Mij is gevraagd in een paar regeltjes te vertellen waarom het belangrijk is dat ook vrouwen in de Raad zitting nemen. Voor mij is daar maar één antwoord op mogelijk en dat is dat de samenleving nu eenmaal bestaat uit mannen en vrouwen. Mijn conclusie kan dan ook alleen zijn dat het belangrijk is dat zowel mannen en vrouwen zich kandidaat zullen stellen voor een partij.

Alie Bakker (Raadslid)

Leden werkgroep: Hennie Mol, Anita Barbillion, Greet Kolhorn, Jeanette de Haas, Marianne Jansen, Greetje Oldenburg, Sophie Nadiri, Vera Tuin-secretaris, Jane Lobles-voorzitter

laaste verandering: september 13, 2001

Deel: ' Zij-aan-zij in de politiek gemeente Den Helder '
Lees ook