Ministerie van Defensie

Deborah Gravenstijn

Deborah Gravenstijn: zilver bij wk judo

28-07-2001

Judoka Deborah Gravenstijn heeft vandaag (zaterdag) bij de wereldkampioenschappen judo in München een zilveren medaille gehaald. In de finale van de gewichtsklasse tot 57-kilo dolf ze het onderspit tegen de Cubaanse Yurisleidis Lupety met een waza-ari. De 26-jarige eerste-luitenant van de luchtmacht had daarvoor al haar tegenstanders op indrukwekkende wijze verslagen. Gravenstijn is niet de enige defensie-medewerker die in München op de mat komt. Eerder haalde marechaussee 1 Claudia Zwiers een eervolle vijfde plek. Luchtmacht-luitenant en Olympisch kampioen Mark Huizinga kende geen gelukkig toernooi en werd vroegtijdig uitgeschakeld.

De op de vliegbasis Gilze-Rijen als fysiotherapeut werkzame Gravenstijn toonde in de eerste ronden van het toernooi aan in vorm te zijn. In de eerste ronde moest de Oezbeekse Sjtoerbabina er met een ippon aan geloven, terwijl een waza-ari in de tweede ronde voldoende bleek tegen de Canadese Buckingham. Hierna volgden opnieuw ippons tegen de Italiaanse Cavazzuti en in de kwartfinale de uit Frankrijk afkomstige Magali Baton. In de halve finale tegen de Japanse Kle Kusakabe was het opnieuw een schouderworp die voor een vol punt, een ippon dus, zorgde.

Gravenstijn haalde bij de Olympische Spelen in Sydney een eervolle 5e plaats en was goed voor zilver bij de Europese Kampioenschappen in 2000.

Deel: ' Zilver voor Luchtmacht-judoka Deborah Gravenstijn bij WK '
Lees ook