Horses of the DutchZilver voor Nederlands dressuurteam

In het Duitse Verden heeft Nederland vandaag voor de vierde keer op rij zilver gewonnen tijdens de Europese Kampioenschappen. Met een verschil van 180 punten haalde Duitsland voor de 19e(!) keer goud binnen. Het brons was voor Denemarken.

Het Nederlandse team dat bestond uit Ellen Bontje, Anky van Grunsven, Gonnelien Rothenberger en Arjen Teeuwissen was erg blij met het behaalde resultaat. Bondscoach Jürgen Koschel liet weten dat Nederland de laatste jaren op een constant hoog niveau presteert in de dressur. Er kon echter dit jaar niet een sterk genoeg team samengesteld worden om te winnen. Maar de toekomst voor Nederland ziet er goed uit, zeker gezien het feit dat bijvoorbeeld het Nederlandse Young Riders team al twee keer achter elkaar goud won op de Europese Kampioenschappen.

Opvallend was dat de twee Olympische Kampioenen, Anky van Grunsven en Isabell Werth dit jaar beide de minst goede score behaalden en voor het wegstreepreepresultaat zorgden. (De scores van de beste drie combinaties worden opgeteld voor het landenklassement). Beide amazones hebben hun Olympische paarden hun welverdiende pensioen gegund en rijden nu met jongere paarden. Ze moeten dus tijdelijk een stapje terug doen, maar beide hebben veelbelovende paarden op stal staan. In de toekomst zullen we ze dus vast en zeker weer in de voorste regionen terug vinden.

Arjen Teeuwissen staat op dit moment individueel op een derde plaats met 72,72%. Gonnelien Rothenberger staat met slechts 0,08% verschil op een vierde plaats. De kans is dus groot dat Nederland zondag nog een bronzen medaille in de wacht sleept. Voor het individuele eindresultaat worden de scores van de Grand Prix van vandaag, de Grand Prix Special van morgen en de kür van zondag opgeteld.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' Zilver voor Nederlands dressuurteam '
Lees ook