Drempels weg


200e intentieverklaring voor Drempels Weg

Zilveren Kruis gaat website toegankelijk maken

06-03-2003
Zilveren Kruis / Achmea ondertekende gisteren een intentieverklaring waarin zij aangeeft haar website beter toegankelijk te maken. De verzekeraar is daarmee de 200e organisatie die door Drempels Weg overtuigd is van het belang van een toegankelijk internet voor iedereen.

De ondertekening van de intentieverklaring vond gisteren om 16.00 uur in het kantoor van Zilveren Kruis/Achmea in Noordwijk. Na de ondertekening gingen de drie Zuid-Hollandse ambassadeurs van Drempels Weg in gesprek met de verzekeraar. De Zuid-Hollandse ambassadeurs Bram Stolk (visueel gehandicapt), Marcel van Dam (verstandelijke handicap) en Angela van Leeuwen (motorische handicap) hebben zes weken lang campagne gevoerd voor een betere toegankelijkheid van het internet.Voor de bijeenkomst waren ook webmasters van andere werkmaatschappijen van Achmea uitgenodigd. De ambassadeurs toonden hen tijdens de bijeenkomst wat toegankelijk internet in de praktijk betekent en hoe, met dikwijls simpele aanpassingen, de toegankelijkheid van een site flink kan verbeteren.

In ruim twee jaar tijd heeft Drempels Weg 200 organisaties overtuigd van het belang van een voor iedereen toegankelijk internet. Onder meer de NS, ABN Amro, Fortis, Rabobank, Erasmus Universiteit, Fontys Hogescholen, Nuon, maar ook alle ministeries en tal van grote gemeenten gingen Zilveren Kruis / Achmea voor.

Deel: ' Zilveren Kruis gaat website toegankelijk maken '
Lees ook