ST. BEROEPENPROMOTIE NEDERLAND

Zilver in Seoul

ANP

EMBARGO TOT 19 september 2001, 12.00 uur.
Persbericht

Zilveren medaille voor Nederlands team in Seoul

De hoveniers Henri Methorst en Gerard van Gessel hebben tijdens de 36e World Skills Competition in Seoul, Korea een zilveren medaille behaald. Zij maakten deel uit van een groep van dertig jonge Nederlandse vakmensen die van 13 t/m 16 september hebben deelgenomen aan deze competitie. De vier Nederlanders die meededen aan het demonstratieberoep MTC (een teamcompetitie in de metaal- en elektrobranche) bereikten een tweede plaats. Acht Nederlandse jongeren ontvingen een diploma van excellent vakmanschap in hun beroep.

De World Skills Competition is een tweejaarlijkse gebeurtenis waar jonge vakmensen die aan het eind van hun opleiding staan, in onderlinge competitie uitmaken wie in de wereld de beste is in zijn of haar vak. De onderlinge verschillen zijn vaak minimaal. Over de hele wereld, zeker in Azië staat de competitie in hoog aanzien. Uit de nadrukkelijke belangstelling van Minister L. Hermans en een aantal vertegenwoordigers van bedrijfsleven en overheid blijkt dat ook in Nederland het geval.
Aan de World Skills Competition namen dit jaar 660 kandidaten uit 35 landen deel. Europa en Azië leverden met zestien respectievelijk twaalf de meeste ploegen. Alle prijzen werden uitgereikt op 19 september.

De gehele Nederlandse delegatie, die naast de dertig jeugdige deelnemers bestaat uit juryleden en vertegenwoordigers uit de verschillende branches, keert op zondag 23 september in Nederland terug. Naast familie en bekenden wachten onder meer minister L. Hermans van OCenW en de heer L. de Waal, voorzitter van FNV Bondgenoten, hen op.
Op www.sbn-skills.nl kan een impressie worden opgedaan van de wedstrijden.

Deel: ' Zilveren medaille voor Nederlanders bij World Skills Seoul '
Lees ook