Skatebond Nederland


Europese Kampioenschappen baan en weg
20 juli t/m 3 augustus - Grenade sur Garonne / Valence d'Agen

22 juli 2002

Zilveren plak voor juniorenploeg

De verwachtingen voor deze wedstrijddag waren hoog. Gezien de resultaten vorig jaar lagen er zeker kansen op de ploegentijdrit voor junioren heren. "Als het ergens moet en kan gebeuren, dan is het op deze discipline", aldus bondscoach Tjeuke Horsten voor aanvang van de wedstrijd.

De Nederlandse ploeg, welke werd gevormd door Roy Boeve (Kampen), Jan van Loon (Haule) en Simon van Beek (Tonn, CH), verscheen als vijfde land aan de start en kon zich richten op de tijd van de Duitse ploeg, die reeds een tijd had neergezet. De ploeg van bondscoach Horsten zette de snelste opening neer. Bij de tweede en derde doorkomst moest er ingeleverd worden t.o.v. de Duitsers. Echter, in de laatste ronde haalde het Nederlandse drietal er alles uit wat er in zat, stevende de Duitsers voorbij en verzekerde zich in ieder geval van een 3e plaats.

Het wachten was op de prestaties van de sterke landen Frankrijk en Italië. De Fransen bleken, mede door een wat tragere opening, niet aan de tijd van Van Loon, Van Beek en Boeve te kunnen komen. Ook de Italianen openden trager dan de Nederlanders, doch maakten veel goed in de rest van de wedstrijd, waarmee zij, met een verschil van 0,8 seconde, beslag legden op de gouden medaille.

"Uiteraard zij we erg blij met de zilveren medaille", verklaart Horsten, "maar ik kan toch niet ontkennen, dat we ook enigszins teleurgesteld zijn, want die gouden medaille had er echt ingezeten. De jongens gingen absoluut voor goud, wat getuigt van een geweldige ambitie. Jammer, dat ze het net niet hebben kunnen redden."

CADETTEN

De cadetten meisjes reden de 1500 meter in lijn. De tegenstand bleek te hoog, waardoor José Visscher (Uithuizermeeden), Kim Top (Hoogkerk) en Anne Floor Heerkens (Groningen) er niet in slaagden om de finale te bereiken.

Bij de cadetten jongens werd Emiel Blauw (Roden) 6e in zijn serie op de 3000 meter in lijn, wat niet genoeg was om door te gaan naar de finale. Gerwin Smit (Rouveen) ging naar twee ronden onderuit, kwam toch terug bij het peloton, maar had teveel krachten verspeeld en bovendien veel last als gevolg van zijn valpartij. Wessel van Loon (Haule) reed in een sterke serie, waarin hij een mooie 2e plaats behaalde en door ging naar de finale. "Ook daar reed hij sterk", aldus bondscoach Horsten, "hij perste er nog een knappe eindsprint uit en werd 13e."

Monique Kramer, 23-07-02


---
Uitslagen en meer info: www.skatebond.nl/speed/ek2002

Neem bij vragen contact op met Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 06-22508593


---

Zoekwoorden:

Deel: ' Zilveren plak voor juniorenploeg skeeleren '
Lees ook